Yenilenebilir Enerji Yatırımları için KOBİ’lere ve Sanayicilere 450 Milyon Dolar Aktarılacak

“Türkiye Yeşil Sanayi Projesi” kapsamında sanayiciler ile küçük ve orta büyüklükteki işletmelere 450 milyon dolar finansman sağlanacak.

Yenilenebilir Enerji Yatırımları için KOBİ’lere ve Sanayicilere 450 Milyon Dolar Aktarılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye Yeşil Sanayi Projesi” kapsamında sanayiciler ile küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) 450 milyon dolar finansman sağlanacağını açıkladı.

Kacır, projenin Dünya Bankası ile ortaklaşa hayata geçirildiğini kaydetti.

Kacır, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla, KOBİ’lerin yenilenebilir enerji yatırımlarını; Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) aracılığıyla da karbon salımını azaltmaya yönelik araştırma geliştirme projelerini destekleyeceklerini kaydetti.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre de proje kapsamında 250 milyon dolarlık kaynak, KOSGEB himayesinde kullandırılacak. TÜBİTAK’ın kullanımına 175 milyon dolarlık kaynak tahsis edildi. 25 milyon dolarlık kaynak ise proje faaliyetlerinin koordine edilmesi ve ulusal yeşil sanayi dönüşüm ajandasının uygulamaya konulabilmesi için kurumsal temellerin atılması amacıyla kullanılacak.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER