Yeni Çevre Kirliliği Yönetmeliği’nden Akkuyu Nükleer Santrali muaf tutuldu

Buna göre Akkuyu Nükleer Santrali'nin de dahil olduğu bazı tesisler, çevre kirliliğinin azaltılması için kirleticilerin salım ve taşıma kaydının oluşturulmasından muaf tutulacak.

Yeni Çevre Kirliliği Yönetmeliği’nden Akkuyu Nükleer Santrali muaf tutuldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, santraller ve tesisler tarafından üretilen kirli atıklarla ilgili bir yönetmelik yayımladı.

Ancak, askeri tesisler, ar-ge testi yapan işletmeler ve Akkuyu Nükleer Santrali söz konusu yönetmelikten muaf tutuldu.

Yönetmeliğin amacı çevrenin korunması

“Kirletici Salım ve Taşıma Kaydı Yönetmeliği” başlıklı yeni düzenlemenin amacı şöyle açıklandı:

Bu Yönetmeliğin amacı, çevrenin korunması ile yayılı kaynaklar ve sanayi kaynaklı çevre kirliliğinin azaltılması için kirleticilerin salım ve taşıma kaydının oluşturulmasına yönelik usul ve esasları düzenlemektir.”

Enerji sektörü, metal üretimi ve işlenmesi, mineral/maden sanayisi, kimya sanayisi, kağıt ve ahşam üretimi, yoğun hayvancılık ve süt ürünleri yetiştiriciliği, gıda sektörü, tekstil sektörü, tabakhaneler, mezbahaların tamamı kapsam içine alındı.

Fakat, yönetmeliğin ikinci maddesinde bazı tesisler kapsam dışında tutuldu. Askeri tesisler, araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile yeni ürün ve süreçlerin test edilmesi için kullanılan işletmeler ile nükleer tesisler bu yönetmeliğin kapsamı dışında. Bu tesisler, çevrenin korunması, çevre kirliliğinin azaltılması için kirleticilerin salım ve taşıma kaydının oluşturulmasından muaf olacak.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER