Urfa’da Elektrik Kesintileri Sürüyor: Tarım Arazileri Zarar Görüyor

Urfa’da yaşanan elektrik kesintileri çiftçilerin tarlalarından istediği verimi alamamasına neden oluyor. Birçok tarım arazisinin Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi’nin (DEDAŞ) elektrikleri kesmesi nedeniyle kuruma tehlikesi taşıdığı belirtiliyor.

Urfa’da Elektrik Kesintileri Sürüyor: Tarım Arazileri Zarar Görüyor

Geçtiğimiz yıllarda sık sık gündeme gelen Urfa’daki elektrik kesintileri bu yıl yeniden gündemde. Edinilen bilgiye göre Viranşehir ilçesine bağlı birçok köyde, faturalar ödenmediği gerekçesiyle onlarca çiftçinin elektrikleri kesildi. DEDAŞ’ın elektrikleri kesmesi sonucu, birçok tarım arazisi sulanamadı, hayvanlar susuzluk sorunu yaşadı. İnsanların günlük yaşamlarını da olumsuz etkileyen kesintiler, özellikle ekili pamuklar için bir tehdit unsuru. Yurttaşlar, verim kaybından da  endişe duyuyor.

Urfa Milletvekili Ayan: Köylünün Ekinleri Tarlada Susuz Bekliyor

Yaşanan sorunu, kentin Milletvekili Dilan Kunt Ayan gündeme getirdi. Sosyal medya hesaplarından açıklama yağan Yeşil Sol Partili Ayan, Büyükmutlu Köyü, Küçükmutlu Köyü, Mağara Köyü, Talihli Köyü, Yazgüneş Köyü, Sufra Köylerinde elektriklerin kesik olduğunu duyurdu. Ayan, şunları söyledi: “Köylünün ekinleri tarlada susuz bekliyor. Hasta olan var yaşlı olan var aşırı sıcaklarda telef olmak üzere olan hayvanlar var. Urfa halkına her türlü zulmü yaptığınız yetmiyor şimdi de açlıkla, yoksullukla sınıyorsunuz. Bunun adı göçe zorlamaktır.”

“Hayvanlar Susuzluktan Telef Olmak Üzere”

Ayan, yaşanan kesintilerin çiftçilerin ödenmeyen faturaları ile ilgili olduğunu ifade etti. Yapılan girişimlerden sonra bazı bölgelerde elektriklerin verildiğini belirten Ayan, şu sözleri kullandı: “Bakın aşağıdaki görüntüler ödeme yapamayan köylünün hayvanı ve pamuğu. Ürün tarlada yanmak üzere. Hayvanlar susuzluktan telef olmak üzere. Bu tarımın ve hayvancılığın bitirilmesidir. Tam ekin zamanı bütün köylünün elektriği, suyu açılmalıdır. Tarım ve hayvancılık bu toprakların geçim kaynağıdır. Tedaş zulmü bitene kadar susmayacağız.”

Her Yılın Yaz Aylarında Kesintiler Yaşanıyor

Viranşehir ilçesi dışında elektriklerin kesildiği bir başka ilçe ise Haliliye oldu. Bu ilçede de son günlerde sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor.

Öte yandan kentteki elektrik kesintileri son yıllarda sık sık gündemde. Kesintiler, yaz aylarında yoğunlaşıyor. Son olarak 2021 yılında elektrikler kesilmiş ve kent sakinleri isyan etmişti. Urfa kent merkezi ve Siverek ilçesinde protesto yapan halka müdahale edilmiş, bazıları gözaltına alınmıştı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER