Enerji girişimlerine 1.8 milyon TL ödül

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) koordinatörlüğünde, İTÜ ARI Teknokent işbirliğinde enerji sektörüne yönelik girişimleri desteklemeyi amaçlayan “Enerjim Sensin Hızlandırma Programı” için başvuru süreci başladı.

Enerji girişimlerine 1.8 milyon TL ödül

Hızlandırma programına; sürdürülebilir enerji teknolojileri, arz güvenliği, elektrik sektöründe teknolojik dönüşüm, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji, enerji altyapıları, tüketici memnuniyeti ve birçok alanda enerji sektörüne yön verecek yenilikleri barındıran enerji girişimleri için 4 Eylül tarihine kadar başvuruda bulunabiliyor. Program boyunca başarılı olan enerji girişimleri, Enerjim Sensin Demo Günü’nde 800 bin TL ve Big Bang Startup Challenge 2023 sahnesinde 1 milyon TL nakdi ödül kazanacak. Kazanan girişimlere toplamda 1.8 milyon TL nakit ödül veriliyor. 

Elder Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Zaimler, “Yenilikçi fikirlerin keşfedilmesi, ticarileştirilmesi ve günlük hayatta yaygın olarak kullanılabilir hale getirilmesi, Enerji sektörünü ileri taşıyacak önemli adımlardır. Enerji sektöründeki değişim ve ilerleme, sadece büyük oyuncuların değil, genç girişimcilerin de katkılarıyla gerçekleşmekte” dedi. İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş ise “Girişimleri sadece finansal açıdan değil, ticarileşme, ölçeklenme, network edinme, Laboratuvar alt yapısı ve mentorluk desteği sağlayarak her açıdan destekliyoruz” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER