Swiss Re Yeni Petrol ve Gaz Projelerini Sigortalamayacak

Şirketin yeni gaz ve petrol projelerini sigortalamayacağını duyurması önemli bir adım olarak yorumlanıyor.

Swiss Re Yeni Petrol ve Gaz Projelerini Sigortalamayacak

Dünyanın en büyük ikinci reasürörü Swiss Re, küresel ısınmanın sınırlanmasına yardımcı olmak için, büyük şirketler üzerinde artan baskının ardından yeni petrol ve gaz projelerinin çoğunu artık sigortalamayacağını duyurdu.

Geçen yıl, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) raporu, küresel ısınmanın sanayi öncesine kıyasla 1,5 derecede sınırlanması hedefine ulaşılacaksa, yeni petrol ve gaz sahası projelerinin acilen durdurulması gerektiğini açıklamıştı.

Swiss Re, yıllık sürdürülebilirlik raporunda, ana şirketin net sıfır emisyona ulaşmak için bağımsız olarak doğrulanmış, bilime dayalı bir planı olmadığı sürece, 2022’den itibaren, yan şirketin onaylanmış projelerini artık sigorta etmeyeceğini belirtti.

Swiss Re, 2025 yılına kadar toplam petrol ve gaz primlerinin yarısının 2050 yılına kadar böyle bir net sıfır planına uygun şirketlerden gelmesini istediğini ve 2030 yılına kadar sektördeki tüm müşterilerinin bunu yapmış olması gerektiğini açıkladı.

Şirket ayrıca 2022’den itibaren, üretimlerinin %10’undan fazlası Kuzey Kutbu’nda bulunan şirketleri veya projeleri, Norveçli üreticiler dışında sigorta etmeyeceğini duyurdu.

STK Insure Our Future’ın küresel koordinatörü Peter Bosshard, Swiss Re’nin değişiminin “dünyanın nihai risk yöneticilerinden birinin” önemli bir sinyali olduğunu söyledi.

Bosshard, küresel reasürans pazarının %26’sını oluşturan rakip Münih Re, Lloyd’s ve SCOR’un yıllık genel kurul toplantıları öncesinde daha da büyük adımlar atmayı taahhüt etme sorumluluğunun olduğunu söyledi.

Reclaim Finance direktörü Lucie Pinson ise, “Politika henüz mükemmel değil. Emsallerini gerçekçi bir 1.5 derece senaryosuna tam olarak uyum sağlamak adına bu temel üzerine inşa etmeye teşvik ediyoruz” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER