Samsun'da santral için eylem hazırlığı

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde mahkeme kararına rağmen devam eden Biyokütle Enerji Santrali inşaatının mühürlenmemesi halinde eylemlerin başlayacağı bildirildi

Samsun'da santral için eylem hazırlığı

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu ve Çarşamba Çevre ve Çiftçiler Derneği Sözcüsü Murat Şenel, Oltan ve Köleoğlu Enerji tarafından yapılmakta olan Biyokütle Enerji Santrali'nin mahkeme kararını uygulanması için verilen 30 günlük günlük süreyi son güne kadar kullanacaklarını düşündüklerini söyledi. Memişoğlu ve Şenel, yetkililerin firma lehine hareket etmeye devam etmeleri halinde  santral önünde eylemlere başlayacaklarını açıkladı.

MAHKEME DURDURDU

Samsun 3. İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Biyokütle Enerji Santrali için aldığı 1/5000’lik Nazım Plan ile Çarşamba Belediye Meclisi'nin aldığı 1/1000’lik Uygulama İmar Planı'nın yürütmesini durdurdu.  

HUKUKÇU BAŞKANDAN DUYARLILIK BEKLİYORUZ

Hukukun kararına saygı duyan bir yönetimin, bu mahkeme kararına istinaden santral inşaatının hemen durdurması gerektiğini ifade eden Mimarlar Odası Şube Başkanı İshak Memişoğlu, "Şu anda orada inşaatı devam eden şantiye hukuk karşısında suç işlemektedir. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan'ın hukukçu olduğunu biliyoruz ve onun da duyarlılığını göstermesi gerekiyor. Başkanın, hukukun üstünlüğü doğrultusunda hareket etmesi gerekiyor. Doğan, oradaki yatırımcının gönlünü yapmak için seferber olmuş durumda" diye konuştu.

GEREKİRSE KAPIDA BEKLEYECEĞİZ

Mahkeme kararının uygulanması için 30 günlük yasal süre olduğunu ve santral inşaatının son güne kadar devam etmesini beklediklerini ifade eden Çarşamba Çevre ve Çiftçiler Derneği Sözcüsü Murat Şenel, "Şu anda kamuya hizmet etmesi gereken Çarşamba Belediyesi kamu yararına değil de şirket yararına hizmet eden bir konumda. Pazartesi günü Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ile görüşmeye çalışacağız. Görüşene kadar da kapısında bekleyeceğiz. Hukukçu olan başkanımızın hukuka uygun hareket edeceğini düşünüyorum ama yasada da büyük boşluklar var. Kamu kurumundaki yetkililer vatandaşın lehine değil şirket lehine çalışıyorlar. Görüşmelerimizin sonucunda firma lehine hareket etmeye devam ettikleri takdirde ise sosyal mesafeyi korumak kaydıyla ve tedbirlerimizi alarak santral önünde eylemlere başlayacağız. Yasal mevzuatı uygulamazlarsa da bunu belgeleyip suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2020, 13:24

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER