Sakarya Nehri'nde, atıklar nedeniyle balık ölümleri yaşandı

Sakarya Tarım müdürlüğü ekipleri Karasu ve Ferizli'de nehir kenarında yaptığı incelemede balık ölülerinin kıyıya vurduğunu gördü. Ölümlere nehre dökülen kimyasal maddenin sebep olduğu tahmin ediliyor. Sakarya Su Ürünleri Müdürlüğü, Sakarya Nehrine dökülen atıklar yüzünden balık ölümlerinin yaşandığını belirterek, vatandaşlara "balık avlamayın" uyarısında bulundu.

Sakarya Nehri'nde, atıklar nedeniyle balık ölümleri yaşandı

Sakarya Su Ürünleri Müdürlüğü'nden gelen talep üzerine belediyelerden yapılan anonsta, "Sakarya Nehrine kimyasal atık dökülmesi sebebiyle balık ölümleri meydana gelmektedir. Bu vesileyle vatandaşlarımızın balık avlamamaları önemle duyurulur" denildi. Tarım müdürlüğü ekiplerinin Ferizli'de yaptığı incelemede fabrikalardan nehre kimyasal atık ve yağ atıkları döküldüğü tespit edildi.

KARASU'DA İNCELEME

Sakarya Nehri'nin Karadeniz'le birleştiği noktada Karasu İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerin ce detaylı bir inceleme yapıldı. Yapılan incelemede irili-ufaklı çok sayıda ölü balığın kıyıya vurduğu görüldü. Ölümlere sebep olan firmanın bulunması için çalışma başlatıldı. Vatandaşta konuya tepki göstererek,"Bu bir katliam yapanlar bulunsun" diye çağrı yaptı.

 

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2020, 11:07

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER