Nifrit'te 4 fabrika mercek altında

Nifrit'te 4 fabrika mercek altında

Antalya Manavgat ilçesi Kızılağaç turizm bölgesindeki Nifrit Deresi’ne atık su bırakan zeytinyağı fabrikaları ilgili geniş kapsamlı inceleme başlatıldı. Çalışmalar kapsamında 2 fabrikaya 144 bin 394 TL ceza kesilirken, durumla ilgili de tutanak düzenlendiği öğrenildi.

OKSİJEN MİKTARI DÜŞMÜŞ

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay, kirlenmenin yaşandığı bölgede geniş kapsamlı analiz yapıldığını vurgulayarak, “Deredeki oksijen miktarının hızla düştüğünü, balıkların solunum yapmakta zorlandığını tespit ettik. Ekiplerimiz gereken tüm çalışmaları yürütüyor” dedi.

DENETİMLER YAPILIYOR

Kent genelindeki tüm zeytinyağı fabrikalarının incelemeye alındığını da kaydeden Altınay, “Zeytinyağı üretiminde ortaya çıkan karasuların nasıl muhafaza edildiği ile ilgili inceleme yapıyoruz. Hatta bu suların vidanjörler yardımı ile su kaynaklarına dökülme ihtimalini de dikkate alarak gerekli denetimleri gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ

Nifrit Deresi’ne atık su bırakılması ile ilgili konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise şöyle dedi: ”İhbar üzerine zabıtamız olay yerine gitmiş ve ilgili tüm birimleri olaydan haberdar etmiş. Kayıtlarımıza göre 4 fabrika ile ilgili işlem yapılmış. Biz de konuyu hassasiyetle takip ediyoruz.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2019, 00:06

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER