Mersin’deki mermer ocağı için mahkemeden durdurma kararı çıktı

Mersin'de yapılmak istenen mermer ocağı projesi için açılan davada Mersin 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kararda, mermer ocağının ormana, zeytinliklere ve su kaynaklarına zarar vereceğinin altı çizildi. 

Mersin’deki mermer ocağı için mahkemeden durdurma kararı çıktı

Mersin Valiliği, Bozyazı ilçesine bağlı Karaisalı ve Tekedüz mahallelerinin yakınında mermer ocağı açmak isteyen Natürelmar Madencilik şirketinin başvurusu üzerine 'ÇED gerekli değildir' raporu vermişti. Mersin Çevre ve Doğa Derneği, Anamur-Bozyazı Ziraat Odası ve yöre halkı kararın iptali için Mersin 2. İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı.

Artı Gerçek’ten Abidin Yağmur’un haberine göre; mahkemenin görevlendirdiği bilirkişi heyeti, mermer ocağı kurulmak istenen alanın çevresinde seralar, tarım ve orman alanları, zeytinlikler ve su kaynakları bulunduğuna dikkat çekerek madencilik faaliyetinin neden olduğu toz ve gazın telafisi mümkün olmayan zararlar vereceğini vurguladı. Bilirkişi raporunu dikkate alan Mersin 2. İdare Mahkemesi de yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Avukat Seyda Afyoncu, “Açtığımız davada Valiliğin verdiği ‘ÇED gerekli değildir’ kararının durdurulmasına karar verildi. Bu karar yaşam alanları için mücadele eden bölge halkını memnun etti. Şirket artık sahaya giremeyecek, itiraz yolu kapalı. Davanın da benzer şekilde sonuçlanmasını bekliyoruz" dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER