Marmaris’te Şu Ana Kadar 4 bin 813 Futbol Sahası Büyüklüğünde Alan Yandı

Muğla’nın Marmaris ilçesinin Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda Pazartesi akşamı başlayan yangın devam ediyor.

Marmaris’te Şu Ana Kadar 4 bin 813 Futbol Sahası Büyüklüğünde Alan Yandı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Son 12 saatte 180 hektar orman yandı. Bunu belirleyebilmek için 250 futbol sahası büyüklüğünde bir alan dün yandı. Toplam olarak 3 bin 417 hektar bu da 4 bin 813 futbol sahası büyüklüğünde” açıklamasında bulundu.

BBC Türkçe’nin haberine göre Gürün, bunların uyduların termal kameralarından tespit edilen rakamlar olduğunu söyledi.

“Şu anda 2-3 ayakta yürüyor yangın” diyen Gürün, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeşilbelde’ye doğru giden zayıf bir ayak var, ikinci arkadan gelen güçlü bir ayak var. Bir de Okluk Koyu’na giden üçüncü ayak var. Yeşilbelde’ye giden arka arkaya geliyor, Okluk Koyu’na doğru giden tek boyut olarak geliyor…Rüzgar çıkıncaya kadar elimizdeki araç gereçlerle müdahale edilmesini temenni edelim.”

Alevlere gece boyunca karadan çok sayıda ekip ile müdahale edildi. Sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahale yeniden başladı.

Yangın, Muğla Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi yakınlarına kadar geldi. Orman ve itfaiye ekipleri dün alevlerin önüne geçmek için güvenlik koridoru açtı.

Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Meteorolojik verilere göre rüzgarın hızının 09.00-16.00 arasında saatte 30-40 km’ye çıkacağı öngörülüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden gece yapılan açıklamada da yangının Yeşilbelde Mahallesi’ne doğru ilerlediği belirtilmişti.

Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) açıklamasına göre 48 helikopter ve 13 uçak ile Emniyet ve Jandarma’ya ait 20 TOMA alevlere müdahale ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangın sahasını gece havadan inceledi.

Soylu dün yaptığı açıklamada, “1988 doğumlu S.A. isimli şüpheli suçunu itiraf etti. Olay yerinde 2 adet benzin bidonu ele geçirildi. Şüpheli, ailesiyle arasındaki ticari bir husumetten dolayı olayı gerçekleştirdiğini söyledi. Hatta kendisini öldürmek istediğini de belirtti. Şu anda şüpheli gözaltında” demişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da orman yangınından 29 kişinin etkilendiğini ve bu kişilerden 12’sinin ambulanslarla hastaneye sevk edildiğini, 2 kişinin tedavilerinin devam ettiğini açıklamıştı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER