Maden ocağının kapasite artışı uygun bulunmadı!

Aydın'ın Söke ilçesinde Yeşilköy Mahallesinde bir firma tarafından yapılması planlanan ‘Feldspat, Kuvars ve Kuvarsit Ocağı Kapasite Artışı Projesi’ ilgili bölge halkı mücadelesini sürdürüyor.

Maden ocağının kapasite artışı uygun bulunmadı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından projeye Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu karar sonrası bölge halkı tarafından kararın iptali için dava açıldı. Davanın 14 Nisan’da açıklanan bilirkişi raporunda ÇED olumlu kararının bilirkişilerce uygun bulunmadığı belirtilerek, “Bilirkişi Heyetimizce, mahkeme keşif dava dosyasındaki bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda detayı raporun içinde verildiği üzere; Aydın İli, Söke İlçesi, Yeşilköy Mahallesi mevkiinde Kale Maden Endüstriyel Hammaddeler San. Ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan RN:42444 numaralı Sahada Feldispat, Kuvars ve Kuvarsit Ocağı Kapasite Artışı projesi ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. Maddesi gereği tesis edilerek Aydın Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce bildirilen 10.05.2019 tarihli “ Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararının tüm bilirkişilerce uygun olmadığı sonucuna varılmıştır” denildi.
Davanın avukatı Akın Yakan, “Kuvarsitlerden dolayı Aydın’da ciddi anlamda kirlilik var. Bununla ilgili açtığımız emsal davalarımız devam ediyor. Dava süreci ile ilgili bu bilirkişi raporu çok önemli oldu. Bu mücadeleden zaferle ayrılacağımıza inanıyoruz” dedi. Mücadelemiz devam edecek” dedi.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER