Maden ocağında boru patladı, kimyasal içerikli su dereye karıştı

Maden ocağında boru patladı, kimyasal içerikli su dereye karıştı

GÜMÜŞHANE'de bir maden ocağında bozundurma (ayrıştırma) tankından atık barajına taşıma yapan borunun patlaması sonucu kimyasal içerikli sular, dereye karıştı. Dereden incelenmek üzere su numuneleri alınırken, vatandaşlar, tarım arazilerini sulamamaları yönünde uyarıldı.
Gümüşhane'de dün akşam saatlerinde merkeze bağlı Karamustafa köyünde özel bir şirkete ait bakır maden ocağının bozundurma tankından atık barajına nakil yapan boru patladı. Borudan sızan kimyasal içerikli atık sular, Karamustafa Deresi'ne karıştı. Maden ocağı çalışanları 2 saat sonra atık suların dereye karışmasını engelledi. Köye gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, dereden incelenmek üzere su numuneleri alınırken, vatandaşlar, tarım arazilerini dereden sulamamaları yönünde uyarıldı.

VALİLİK: KİRLİLİĞİN BOYUTU ARAŞTIRILIYOR
Gümüşhane Valiliği'nden yapılan açıklamada olay yerinde yapılan ilk incelemede patlayan borunun oluşturduğu olumsuz durumun yaklaşık 2 saat sonra ilgili firma tarafından yapılan müdahaleyle giderildiği ve dereye atık su akışının kesildiği, kuşaklama kanalı ve dereden numunelerin alındığı bildirildi. Açıklamada, "Derede oluşan kirliliğin hangi boyutta olduğu ve oluşturabileceği etkiler yönünden detaylı incelemelere başlandığı, gerekli tüm tedbirlerin ilgili kurumlar tarafından alındığı, vatandaşlara da gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı ve yasal açıdan da yapılması gereken işlemler tesis ediliyor" denildi.
 

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2019, 20:57

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER