Konak’ta altyapı çalışmaları sırasında bulunmuştu: Sit alanı ilan edildi

İzmir’in Konak ilçesi Fevzipaşa Bulvarı ve Halit Ziya Bulvarı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmaları sırasında Smyrna antik kenti ve Osmanlı döneminden kalma yapılaşmaların ortaya çıkması sebebiyle alan 3. dereceden arkeolojik sit alanı ilan edildi.

Konak’ta altyapı çalışmaları sırasında bulunmuştu: Sit alanı ilan edildi

 İzmir’in Konak ilçesi Fevzipaşa bulvarı ve Halit Ziya bulvarında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘’Kemeraltı Altaypı Üstyapı Ortak Projesi 1. Etap Yağmursuyu Terfi Merkezi ile Fevzipaşa bulvarı ve Eşrefpaşa Caddesini kapsayan (Kuşaklama hattı) Atıksu ve Yağmursuyu hatlarının yapılması İkmal İşi’ projesi çalışmalarında açığa çıkan Smyrna antik kentin liman kalıntıları bulundu. İzmir Müze Müdürlüğünce arkeolojik veri tespit edilen alanda fiziki müdahalede bulunulmamasına karar verildi. 

 Fevzipaşa bulvarı ve Halit Ziya bulvarı üzerinde yürütülen altyapı çalışmaları sırasında Çuha Bedesteni’ne ait kalıntılar ve sur kalıntıları bulundu. Osman Dönemi yapılaşmasının Halit Ziya Bulvarı’nın doğusunda kalan adaların altında devam ettiği anlaşılmasının  üzerine alan 3. dereceden arkeolojik sit alanı olarak ilan edildi. 

Alan içerisinde kalan Mimar Kemalettin sit alanı ile ‘kentsel+3. dereceden arkeolojik sit alanı olarak değiştirildi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER