İzmir seyyar pazar uygulaması başlattı

Koronavirüs önlemlerini maksimum boyuta çıkaran İzmir, vatandaşların pazarlara giderek risk almasını önlemek için güzel bir uygulama başlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, hafta sonu son dakika olarak duyurduğu seyyar pazar haberini, geçtiğimiz gün uygulamaya koydu. Seyyar Pazar uygulaması, İzmirliler için büyük önem taşıyor. Sebebi ise, pazara gitmeden tüm gıda ürünlerinin evlerinin önüne kadar gelecek olması.

İzmir seyyar pazar uygulaması başlattı

Uygulama ilk olarak İzmir’in Buca ilçesinde hizmete sunuldu. Buca’da seyyar pazar araçları pazartesi günü bir çok mahalleye uğrayarak vatandaşın pazar ihtiyacına çözüm oldu. Başkan Tunç Soyer ve Buca Belediyesi Başkanı Erhan Kılıç’ın da ilk gün itibarı ile organizasyona dahil olması dikkat çekti. Pazar uygulamasını İzmir’de haber alan herkes büyük bir sevinçle karşıladı. Çünkü, tedbir amaçlı olarak hiç bir vatandaş dışarıya çıkmak istemiyor. Özellikle Koronavirüs için riskli olarak görülen yüksek yaş aralığında olan insanlar. Peki açıklanan ve hayata geçirilen bu uygulamanın faaliyet göstereceği ilçeler hangi ilçeler olacak?

Seyyar Pazar Uygulamasının Olacağı İlçeler!
Bu soru İzmir için en fazla merak konusu. Şimdilik Buca’da uygulaması yapılan Seyyar Pazar uygulaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, uygulamayı tüm İzmir’e yayacaklarını aktardı. Hızlı bir şekilde hayata geçirilmeye çalışılan bu organizasyonda önümüzdeki günlerde diğer ilçelerde de uygulamayı görmek mümkün olacak. Özellikle İzmir’in kalabalık nüfusa sahip ilçelerinde.

Seyyar Pazarda Neler Var?
Araçlarla evlerin önüne kadar gelecek olan Seyyar Pazar’da neler olduğu da yine bir diğer merak konusu. Edinilen bilgilere göre meyve ve sebze ürünleri Seyyar Pazar araçlarında olacak. Buna ilerleyen günlerde bakliyat veya temizlik ürünlerinin eklenmesi de muhtemel.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2020, 23:39

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER