İzmir'deki mahallede atık tedirginliği yaşanıyor!

İzmir'de kimyasal atık paniği yaşayan mahalleli, büyük tedirginlik içerisinde. Daha önce kaçak molos ve hafriyat dökülen İzmir Karabağlar'da bulunan Uzundere Mahallesi, şimdi de renkli ve ağır koku yayan kimyasal maddeyle mücadele ediyor. 

İzmir'deki mahallede atık tedirginliği yaşanıyor!

Mahallenin açıklamasına göre : Bölgede faaliyet gösteren hafriyat firması ve firmaya ait kamyonlar tarafından alana koyu renkli ve kötü kokulu kimyasal atık döküldü. Durumu fark eden mahallehi apar topar İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne haber verdi. Belediye ekipleri de bunun üzerine bölgeye gelerek, renkli atıktan numune alıp tutanak tuttu ve ardından atıkların bir bölümünün üzeri toprakla örtüldü. Bir bölümü ise kamyonlarla başka yere götürüldü. 

Uzundere Mahallesi'nde hayatını sürdüren 35 yaşındaki Leyla Şekerci, yaşadıkları yerde sebze ve meyve ürettiklerini, bu atıkların tam diplerine döküldüğünü söyledi. Daha önce dökülen molozlarda asbest çıkması nedeniyle endişe duyduklarını söyleyen Leyla Şekerci, bir de böyle bir olay yaşadıkları için mahallenin resmen Çerbobil'e benzediğini belirtti. Leyla Şekerci, yetkililerden yardım istedi. 

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER