IKEA, 200 Milyon Euro ‘Enerji ve Çevre’ Yatırımı Yapacak

IKEA, iklimi pozitif hale getirme çalışmaları konusundaki 2030 hedeflerini açıkladı.

IKEA, 200 Milyon Euro ‘Enerji ve Çevre’ Yatırımı Yapacak

Dünyanın en büyük mobilya grubu olan IKEA,  yaptığı açıklamada, doğrudan tedarikçileri yenilenebilir enerji kullanımına geçerken desteklemek için 100 milyon euro (110 milyon dolar) harcayacağını söyledi.

Perakendecilere stok temin etmekten sorumlu marka sahibi Inter IKEA, yeniden ağaçlandırma ve orman koruma yoluyla atmosferdeki karbonu gidermek için projelere yaklaşık 100 milyon euro yatırım yapmayı planladığını belirtti.

Ayrıca, yatırımların IKEA iklimini pozitif hale getirme – IKEA değer zincirinden daha fazla sera gazı emisyonunu azaltma – 2030 yılına kadar çalışmalarının bir parçası olacağını açıkladı.

IKEA, 2030 hedefine ulaşmak için emisyonların kapatılmasının yanı sıra, halihazırda salınan karbonun depolanmasına da yardım etmesi gerektiğini söylüyor.

Eylül ayında IKEA mağazalarının çoğuna sahip olan Ingka Group, 2020 hedefini aşarak yıl sonuna kadar tükettiği enerji kadar yenilenebilir enerji üretme sözü verdi.

IKEA, H&M, Coca-Cola ve Sony dahil olmak üzere 400’den fazla firma, küresel ısınmayı sınırlamaya yardımcı olmak için BM destekli bir girişime karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2019, 14:30

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER