Hidrolift aracı ile hafriyat atıkları toplanıyor, çevre temiz kalıyor

Temiz çevre ve sürdürülebilir bir doğa için önemli projelere imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, çevre ve görüntü kirliliğine neden olan inşaat ve yıkıntı atıklarına engel olmak için araç filosuna hidrolift aldı.

Hidrolift aracı ile hafriyat atıkları toplanıyor, çevre temiz kalıyor

Kent genelinde uzun süredir hafriyat atıkları ile mücadele eden, hafriyat dolgu sahaları oluşturan ve denetimler gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, yeni hizmeti ile hafriyattan kaynaklı çevre sorunlarına sürdürülebilir ve kolay yönetilebilir bir çözüm üretti.

Özellikle vatandaşların taşıma konusunda sıkıntı çektiği, boş arazilere ve çöp konteynırlarının yanına bıraktığı, ev ve bahçe tadilatlarından kaynaklı inşaat-yıkıntı atıkları, Büyükşehir’in yeni aldığı hidrolift aracı tarafından toplanacak.

Vatandaşların 185 Çağrı Merkezi’nden randevu almaları gerekiyor
Hidrolift aracından faydalanmak isteyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin 185 Çağrı Merkezi’ne ulaşarak randevu alıyor. Cüzi bir miktar ücret karşılığında araç, vatandaşların bulunduğu mahalleye giderek, üzerinde bulunan konteynırlardan birini bırakıyor. Vatandaşlar hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarını bu konteynırlara bırakıyor. Araç daha sonra konteynerı alarak, hafriyat dolgu sahalarına götürüyor. Bu atıklar yol yapım bakım ve onarım çalışmalarında dolgu malzemesi olarak kullanılıyor. Hayata geçirilen yeni hizmet ile hafriyat ve inşaat yıkıntı atıklarından kaynaklı çevre kirliliğinin önüne geçilirken, akılcı bir şekilde yönetilen hafriyat atıkları ile maliyetler düşürülüyor.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER