Haluk Levent’in AHBAP ekibi, Gemlik'in sahilini temizledi

ÜNLÜ sanatçı Haluk Levent’in kurucusu olduğu AHBAP üyeleri, Gemlik’te çevre duyarlılığına yönelik farkındalık yaratmak için çöp topladı.

Haluk Levent’in AHBAP ekibi, Gemlik'in sahilini temizledi

Sanatçı Haluk Levent öncülüğünde kurulan AHBAP üyeleri, Gemlik sahilinde çevre duyarlılığına dikkat çekmek için çöp topladı.  Çevre duyarlılığı için farkındalık yaratmak isteyen üyeler özellikle Gemlik sahilinde kayaların altlarındaki çöpleri temizledi.

Gemlik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Dedetürk’ün de destek verdiği ‘Kirletme Temizle’ projesi kapsamında 35 kişilik bir ekiple Gemlik’e gelen AHBAP Bursa Platformu Başkanı Yeşim Yılmaz, “Bu projemizi 2 ay önce başlattık. Tüm Türkiye ile eşzamanlı olarak yapılan bir proje. Ulaşabildiğimiz her çevreye, mesire alanına, sahillere, piknik alanları gibi her yeri temizlemeye çalışıyoruz. Bu projenin ismini  özellikle Kirletme Temizle olarak belirledik. İnsanlara biraz olsun yol gösterebilmek için. Bu projede belediyelerle ortak çalışıyoruz. Bugün de sağ olsunlar Gemlik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü de bize destek oldu” dedi.

GEMLİK KAYALARI ÇÖPLÜK OLARAK KULLANMIŞ

Özellikle sahil kısmındaki kayaların çok kirletildiğini vurgulayan Yılmaz, “Gemlik’te dikkatimizi çeken en önemli alan sahilde bulunan kayalar oldu. Deniz kenarında kayaların üzerine oturan, balık tutan Gemliklilerin, kayaların olduğu bölgeyi çok kirlettiklerini, ellerinde olan her şeyi kayaların diplerine attıklarını gözlemledik. Pet şişeler, mısır koçanları, çekirdek kabukları, cips paketleri, bira şişeleri gibi atıklarla bir kamyon çöp topladık. Biz bugün temizledik, umarım yarın ve sonraki günlerde bu alanları temiz bırakırlar. En azından iki kişinin bile bu alanlara çöp atmasını engellersek kardır” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2019, 06:54

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER