EÜ'de "Dünya Çevre Günü Paneli"

Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇEVMER) tarafından "5 Haziran Dünya Çevre Günü" dolayısıyla uluslararası katılımlı "Dünya Çevre Günü Paneli" düzenlendi.

EÜ'de "Dünya Çevre Günü Paneli"

Çevrimiçi düzenlenen panele EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, ÇEVMER Müdürü Prof. Dr. Dinçer Ayaz'ın yanı sıra çeşitli ülkelerden ve Türkiye'den çevrebilimciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Bugün dünya genelinde, sanayileşme, nüfus artışı, doğal kaynakların bilinçsiz tüketimi, iklim değişikliği, çevre kirliliği ve bunlarla ilişkili sorunlara karşı yoğun bir mücadele yürütülüyor. Ülkemiz özelinde de geçtiğimiz yıl İzmir'e bir anda düşen yağışlar, bu sene 41 şehrimizin kuraklıktan etkilenmesi, Marmara Denizi'nde yaşanan kirlilikler gibi pek çok durum, konunun ehemmiyetini açıkça gösteriyor. Yaşam kalitemizi ve sürekliliğini tehdit eden tüm bu gelişmeler, gerekli tedbirlerin alınmasının ne derece zaruri ve acil olduğunu gösteriyor. Ege Üniversitesi olarak, yeryüzündeki yaşamın devamlılığını ilgilendiren bu hayati konuya büyük bir hassasiyetle yaklaşıyoruz. Hassasiyetimiz, sürdürülebilir bir gelecek inşasında attığımız tüm adımların temelini oluşturuyor. Yüksek öğrenci ve personel nüfusuna sahip olan üniversitemiz, yüksek miktarda enerji kullanımı ve atık üretimi ile çevre üzerinde önemli bir etki yaratmakta. Bizler de bu etkinin bilinci ve sorumluluklarımızın farkındalığıyla 'Yeşil Üniversite' konseptini benimseyerek değişime önce kendi çehremizden başladık. Yeşil Kampüs hedefiyle gerçekleştirdiğimiz çevre çalışmalarımız doğrultusunda, üniversitemizin Yeşil Ölçüm sıralamalarındaki derecesi gittikçe yükseliyor. Buna bağlı olarak dünya üniversiteleri sıralamamız da her geçen yıl daha iyi bir noktaya ulaşıyor. Bu anlamda 2019 yılında 259. sırada iken 2020 yılında 165. sıraya yükselmiş bulunuyoruz" dedi.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER