Ekoloji İzmir Fuarı başlıyor: 500 fidan dikilecek

Fuar, Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek organik sertifikalı fuar olma özelliği taşıyor

Ekoloji İzmir Fuarı başlıyor: 500 fidan dikilecek

Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek organik sertifikalı fuar olan Ekoloji İzmir Fuarı, onuncu kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Fuar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde; Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteği ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliği ile İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri (İZFAŞ) tarafından 15 - 18 Mayıs tarihleri arasında fuarizmir’de düzenlenecek. Fuar kapsamında 500 fidan dikilecek.

2015 yılından bu yana her sene gerçekleşen Ekoloji Ormanı için bu yıl da Evka-5’e 500 fidan dikilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleşecek dikimlerle birlikte 5 yılda İzmir’in verimli topraklarıyla buluşan fidan sayısı 2 bini aşacak. Ekoloji Ormanı projesine müracaatlar fuarın internet sitesi olan ekolojiizmir.izfas.com.tr üzerinden gerçekleşirken, başvurular fuarda da sürecek.

2015 yılında Kadifekale’de ağaçlandırılan 20 bin metrekarelik alandan sonra, 2016’da Evka 7’de 20 bin metrekarelik alana 740 fıstık çamı dikildi. 2017 yılında bu alan, 5 bin metrekare genişletilerek ziyaretçi ve katılımcıların adına dikilen 250 fıstık çamı ile ağaçlandırma çalışmaları devam etti. 2018’de ise Örnekköy’deki 10 bin metrekarelik alan,  565 fıstık çamı ile ağaçlandırıldı. Bu yıl Evka-5’e dikilecek 500 fidanla birlikte bu sayı 2 bini aşacak. Geleceğe yapılan en büyük yatırımlardan biri olan fidan dikim etkinliği ile Ekoloji İzmir,  yeşil ve doğa bilincini geliştirmeyi amaçlıyor.

Admin3

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER