DFDS Çevresel ayak izlerini kademeli bir şekilde azaltmayı hedefliyor

Denizcilik ve lojistik alanlarında Avrupa’nın lider firması Danimarkalı DFDS, iklim eylem planı çerçevesinde 2020 yılı sürdürülebilirlik raporunu açıkladı.

DFDS Çevresel ayak izlerini kademeli bir şekilde azaltmayı hedefliyor

DFDS, raporda kurumsal sosyal sorumluluk yaklaşımı kapsamında sürdürülebilirlik çalışmalarıyla çevresel ayak izlerini kademeli bir şekilde azaltarak 2050 yılına kadar iklim nötr olmayı taahhüt ediyor. Şirket raporda çeşitlilik ve kapsayıcılık doğrultusunda halihazırda %23 olan kadın çalışan oranını 2023 yılına kadar %30 düzeyine çıkarmayı hedefliyor.

DFDS Grubu Başkanı ve CEO’su Torben Carlsen sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında şunları söyledi: “Bugün şirketimizin %23’ü kadınlardan oluşuyor ve amacımız, 2023’e kadar bu oranı %30’a çıkarmak. Çeşitlilik ve kapsayıcılığı, terfi, işe alım ve projelerde en öncelikli parametre haline getirdik. 2020 gibi zorlu bir yılın ardından, sürdürülebilirlik konusunda kaydettiğimiz ilerlemeyle gurur duyuyorum. Herkesin büyümesi için taşıma azmimiz, kültürümüzün ayrılmaz bir parçası ve hem müşterilerimize, hem de çalışanlarımıza fayda sağlıyor. Bu durum, toplumun değerli bir ortağı olmamıza yardımcı oluyor.”

Çevreci yakıt için inovasyon 

Öte yandan DFDS, çevreci yakıt alternatifleri bulmak için 2020’de sürdürülebilir yakıt alanında iki iş birliği başlattı. Bu projelerden biriyle, Kopenhag’da bir hidrojen ve e-yakıt üretim tesisi geliştirilmesi amaçlanırken, diğeriyle, bir hidrojen yakıt hücresi sisteminin ürettiği elektrikle çalışan ve yalnızca su açığa çıkaran, %100 hidrojen yakıtlı bir feribot üretmek amaçlanıyor. DFDS iş birliği ve inovasyonları hızlandırıp, gelecek yıllarda DFDS bünyesinde ve lojistik sektöründe dönüşüm ve sürdürülebilirlik sağlayacak. 

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER