Denizli İklim Eylem Planı İle Seragazı Emisyonlarında %21 Azaltım Hedefliyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin, iklim değişikliğine karşı iki yıl önce başlattığı “İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver” projesi tamamlandı. Tamamlanan iklim eylem planı ile 2030 yılı itibarıyla Denizli’deki seragazı salımlarında %21 azaltım hedefleniyor.

Denizli  İklim Eylem Planı İle Seragazı Emisyonlarında %21 Azaltım Hedefliyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver” projesi kapsamında hazırlanan Denizli İklim Değişikliği Eylem Planı taslağı tamamlandı. Haziran ayında hazır olacak Eylem Planı, Bursa ve İstanbul’un ardından Türkiye’de 3. olacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli’de küresel iklim değişikliğinin etkileri ve bu etkilerin neden olacağı olumsuzlukların azaltılması ve bunlara uyum hedefiyle başlattığı “İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver” projesi kapsamında Denizli İklim Değişikliği Eylem Planı taslağını tamamladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin koordinatörlüğünde Eylül 2017’den beri Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen projede, yerel paydaşların katılımları ile çalıştaylar, vatandaşa ve öğrencilere farkındalık eğitimleri, belediye personeline yönelik kapasite oluşturma eğitimleri gerçekleştirildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, iklim değişikliğinin günümüz dünyasının ve dolayısıyla insanlığın karşılaştığı en büyük çevresel sorunlardan biri olduğuna dikkat çekti. İklim değişikliği yıkıcı etkilerinin sadece ekolojik hayatı etkilemekle kalmadığını, aynı zamanda ekonomi, enerji, sanayi ve sosyal hayatı da doğrudan etkilediğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, “İki yıllık bir süreci kapsayan çalışma sonucunda Denizli İklim Değişikliği Eylem Planımızın taslağı hazır. Haziran ayında tamamen bitmesini bekliyoruz. Büyükşehir Belediyeleri arasında Türkiye’de 3. olacak bu plan ile geleceğimize daha yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyoruz. Küresel ısınmaya bağlı olarak tüm dünyanın ortak sorunu haline gelen iklim değişikliğine karşı herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Hedef %21 Azaltım

Denizli İklim Değişikliği Eylem Planı hazırlanırken yerel paydaşlar ile işbirliği içinde çalışıldığına dikkat çekildi. Çalışmaların ise uluslararası geçerliliği olan Toplum Ölçekli Seragazı Emisyonları Envanteri Küresel Protokolü’ne (GPC) göre yürütüldüğü belirtildi. Denizli, bu eylem planı ile hem azaltım hem de uyum eylem planı hazırlayan Türkiye’deki 3. Büyükşehir Belediyesi olacak. Planda, 2030 itibariyle Denizli olarak Türkiye’nin hedefiyle eşdeğer olan seragazı salımlarında artıştan %21 azaltım hedeflendi.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2019, 06:44

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER