Çeşme'de çıkan yangın kontrol altında

İzmir'in Çeşme ilçesi Ildır Mahallesinde çıkan otluk alandaki yangın çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesi ile kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Çeşme'de çıkan yangın kontrol altında

Yangın, dün saat 22.10 sıralarında Çeşme ilçesine bağlı Ildır Mahallesi’nde çıktı. Evlere yakın noktada çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü.

BAŞKAN ORAN'DAN YARDIM ÇAĞRISI

Yangının meydana geldiği bölgeye giden Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayında yardım çağrısında bulundu. Başkan Oran, “Ildır’da büyük yangın var. Tüm itfaiye ekipleri ve su tankeri sahiplerine sesleniyorum. Tankerleriniz dolu olarak Ildır’a yardıma gelin. Ildır merkez yanıyor. Bu yayını izleyenler, tanıdığı su tankeri sahiplerini Ildır’a yönlendirsin” dedi.

Alevleri gören vatandaşların durumu bildirmesi üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 arazöz, 3 ilk müdahale aracı ve belediye ekiplerine ait çok sayıda itfaiye aracının yanı sıra TOMA aracı sevk edildi. Yangın bölgesi yakınındaki 8 ev, 3 restoran ve 3 baraka tedbir amaçlı boşaltılırken, alevler çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesi ile kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan, sosyal medya hesabı üzerinden yangının kontrol altına alındığını belirten Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı, "Ara sıra harlamalar oluyor, devamında ekiplerimiz soğutuyor. O yüzden bu aşamada boşalttığımız evlerin dönüşüne bir süre daha izin vermeyeceğiz" dedi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Çeşme-Ildır’daki orman yangını kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları devam etmektedir. Bölgemizde kuvvetli rüzgar iki gün süreyle devam edecek olup vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması tavsiye olunur" ifadelerini kullandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER