Arsuz’da krom madeni protestosu: Köylülerden şirkete izin yok

Hatay’ın Arsuz ilçesindeki Höyük Mahallesi sakinleri, Krommer Madencilik Şirketi'nin gerçekleştirmek istediği ÇED toplantısına karşı çıktı. Köylüler, şirketin doğaya ve yerel yaşama zarar vereceğini belirterek, protestolarıyla toplantının yapılmasını engelledi.

Arsuz’da krom madeni protestosu: Köylülerden şirkete izin yok

Bugün (28 Mayıs’ta) saat 9.00’da Höyük Mahallesi meydanında toplanan köylüler, Krommer Madencilik Şirketi yetkililerinin saat 10.00’da gelmesiyle birlikte protestolarına başladı. Toplantının yapılmasına izin vermeyen köylüler, şirket yetkililerinin alandan ayrılmasına neden oldu.

arsuz

Hatay’ın Arsuz ilçesine bağlı Höyük Mahallesi’nde 2019 yılından bu yana Krommer Madencilik Şirketi’nin krom ocağı projesine karşı süren mücadele devam ediyor.

arsuz

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecine karşı çıkan köylüler, daha önce de projeyi engellemek için toplantının açılmadığına dair tutanak tutturmuş ve proje ruhsatının iptali için iki ayrı dava açmıştı. Şu anda Danıştay 8. Daire önünde incelemede olan davaların hukuki süreci devam ediyor.

arsuz

Köylüler, 6 Şubat’ta Maraş merkezli depremin ardından bölgede yaşanan yıkım ve zorlukların üstesinden gelmeye çalışırken, şirketin yeniden köye gelerek ekolojik yıkım gerçekleştirme çabalarını kınadı. Höyük Kültür Sanat Doğa ve Dayanışma Derneği (HÖKSAD) tarafından yapılan basın açıklamasında, “Depremin izlerini hala derinden yaşadığımız kadim şehrimizde, halk çadırlarda, konteynerlerde sağlıksız ve insani olmayan koşullarda hayatlarını sürdürmeye çalışırken, yeni sorunlar üretmeye yönelik adımlar atılmaktadır” denildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER