5 ülkedeki çevre kirliliği fotoğraflarla anlatıldı

ÜRKİYE, Yunanistan, Ukrayna, Bulgaristan, Gürcistan işbirliğinde hazırlanan ‘BioLearn’ projesi çerçevesinde Karadeniz havzasındaki sulak alanlarda kirlilik tehdidine karşı duyarlılığının arttırılmasını amaçlayan uluslararası ‘Karadeniz havzası sulak alanları tehdit eden kirlilik’ konulu fotoğraf sergisi Edirne’nin Keşan ilçesinde açıldı.

5 ülkedeki çevre kirliliği fotoğraflarla anlatıldı

5 ülkeden 18 farklı fotoğraf sanatçısının eserlerinden oluşan ve Karadeniz havzası sulak alanlarını tehdit eden kirliliği konu alan fotoğraf sergisi açıldı.

Keşan Belediyesi Selim Sesler Tiyatro ve Konferans Salonu’ndaki fuaye alanında gerçekleştirilen açılışa, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP İlçe Başkanı Adnan İnan, Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Kerim Yapça, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, proje ortakları ve öğrenciler katıldı.Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Kerim Yapçak, projenin son aşamasına geldiklerini belirterek, “Son aşamalardan birisi de Karadeniz Havzası’nda sulak alanlarda kirlilik. Fotoğraflarda da göreceğiz. Bizden sonraki nesillere çevre kirliliğini ve ne gibi tehditler var bunları hep beraber göreceğiz. Bunlardan güzel dersler çıkartabilirsek, sizlere ve sizden sonraki nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakacağız” dedi.

‘KAZANAN İNSAN VE ÇEVRE OLMALI’

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da, güzel bir serginin açılışına vesile olduklarını ifade ederek, “İlgili kurumlarımıza böyle çevre dostu bir etkinlik yapmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatınızda bunu başaracağınızdan hiç kuşkumuz yok. Ağabeyleriniz, amcalarınız bu dünyayı mahvetmişler. Bu dünyayı bir gemiye benzetirsek, hepimiz aynı gemideyiz. Bakınız savaş oluyor. Rusya mı kaybedecek, Ukrayna mı kaybedecek? Hayır dünya kaybedecek, insanlık kaybedecek. Bu çevre konusunda da öyle. Değerlerimizi paranın önüne koymamız lazım, rantın önüne koymamız lazım, kazancın önüne koymamız lazım. Önce kazanan insan ve çevre olmalı. Şimdide Enez’den gelen bir ses diyor ki; ‘Ey dünya ben size mesaj vermek istiyorum, çevremizi bu şekilde koruyabiliriz’ Bu bilinci arttırmamız lazım. Toprağımızı korurken her türlü hassasiyeti göstermeliyiz. Çevre, kırmızı çizgimiz olmalı” diye konuştu.Daha sonra katılımcılar fotoğraf sergisini gezdi. Serginin 2 Mart 2022 tarihine kadar ziyaret edilebileceği bildirildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER