16 Bin öğrenciye geri dönüşüm eğitimi verildi

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'ün büyük destek verdiği Sıfır Atık Projesi kapsamında önemli çalışmaların gerçekleştiği ilçede okullarda başlayan geri dönüşüm eğitimleri tamamlandı.

16 Bin öğrenciye geri dönüşüm eğitimi verildi

 Sıfır Atık Projesi, Derince genelinde örnek alınarak hayata geçiriliyor. Atıkları kontrol altına alarak, gelecek nesillere daha temiz ve gelişmiş bir ülke bırakmak amacıyla başlatılan proje kapsamında Derince Belediyesi örnek çalışmalara imza atıyor. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün de özel önem verdiği proje kapsamında bu kez alanında uzman isimler ilçedeki okullarda geri dönüşümünün önemini anlatan eğitimler düzenlendi.
16 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILDI
Düzenlenen bu eğitim toplantıları ile ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören yaklaşık 16 bin öğrenciye ulaşıldı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Derince Belediyesi’nin çalışmış olduğu lisanslı atık toplama firmaları ve Kocaeli Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü öğrencilerinin katkı sundukları eğitim çalışmaları son derece verimli oldu. Bu eğitimlerin ardından 30 Nisan tarihine kadar devam edecek kampanya ile her okulun en çok atık pil toplayan sınıfının buz pateni ile ödüllendirileceği belirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2019, 14:14

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER