Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölge otoparkı yapma görevini ilçe belediyelere verdi

Son yıllarda artan araç sayısı ile büyük sorun yaratmaya başlayan otopark sorunu hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir açıklamada bulundu. Bölge otoparkı yapma görevi ilçe belediyelere verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölge otoparkı yapma görevini ilçe belediyelere verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile bölge otaparkı yapma görevinin ilçe belediyelere verildiği duyuruldu. 

BÖLGE OTAPARKLARINI İLÇE BELEDİYELERİ YAPACAK 

Konu hakkında Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Resmi Gazetede yayımlanan 7261 sayılı Kanun kapsamında bölge otoparklarını yapma görevinin ilçe belediyelerde olduğu duyuruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada "24/12/2020 tarihli ve 7261 sayılı Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununda birtakım değişiklikler yapılmıştır. Buna göre Kanun'un 7 nci maddesinde ve 27 nci maddesinde yapılan değişiklikler ile büyükşehir ilçe belediyeleri, imar mevzuatı uyarınca otoparkla ilgili olarak elde ettikleri gelirleri beş yıllık imar programına göre hazırlanan kamulaştırma projesi karşılığında bölge otoparkı için gerekli arsa alımları ile inşasında kullanılacaklardır. Ayrıca bu gelirler başka amaçla kullanılamayacaktır" ifadeleri ile söz konusu değişikliğe atıfta bulunuldu.  Kanun değişikliği yapılmadan önce söz konusu yetki kapsamında ilçe belediyeleri sadece otopark yapabilirken artık kapalı veya açık otoparkları yapmak, yaptırmak, işletmek, işlettirmek veya ruhsat vermek yetkisi de ilçe belediyelere tanınmış oldu. 

 

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER