İspanya Daha İddialı 2030 Emisyon Azaltma Hedefi Belirleme Yolunda

İspanya hükümeti, 2030’a kadar emisyonlarını %30 azaltma planı üzerinde çalışıyor. İklim STK’ları ise ülkenin %55 azaltım yapabileceğini, üzerinde çalışılan planın yetersiz olduğunu söylüyor.

İspanya Daha İddialı 2030 Emisyon Azaltma Hedefi Belirleme Yolunda

Müzakerelerden doğrudan haberdar bir yetkili Reuters’e verdiği demeçte, İspanyol hükümetinin bu on yılın sonuna kadar emisyonları daha önce belirlenenden yaklaşık %7 daha fazla azaltma sözü vereceğini söyledi. Ülkenin halihazırdaki planı 1990’daki seviyeye göre %23’lük bir azaltım öngörüyor.

Kaynak, daha zorlu bir hedefin, Haziran ayı sonuna kadar Brüksel’e gönderilecek olan İspanya’nın iklim ve enerji yol haritasının güncellemesine dahil edileceğini ve bu haritada hidrojen ve yenilenebilir enerji üretimine yönelik hedeflerin de daha iddialı olmasının beklendiğini söyledi.

Madrid, Avrupalı ​​ortakları gibi, ulusal enerji ve iklim planını 2030’a kadar güncelleme sürecinde.

Bu tür planlar, enerji verimliliği ve yenilenebilir kaynaklar için de hedefler belirliyor. Bu nedenle şirketlerin yatırım planlaması için temel yol haritaları olarak yorumlanıyor.

Avrupalı ülkelerin taslak güncellenmiş planlarını Avrupa Komisyonu’na sunmak için Haziran ayının sonuna kadar süreleri var. Nihai metinlerin ise önümüzdeki yıl Haziran ayına kadar teslim edilmesi gerekiyor.

Avrupa Komisyonu, “güncellemelerin daha iddialı bir iklim eylemi, daha hızlı bir temiz enerji geçişi ve artan enerji güvenliği ihtiyacına odaklanması gerektiğini” söylemişti.

İspanya’nın hamlesi, %55’lik çok daha zorlu bir hedef talep eden çevre gruplarını muhtemelen hayal kırıklığına uğratacak. 2020’de Greenpeace ve diğer gruplar, hükümetin iklim değişikliğiyle mücadele etmek için yeterince çaba göstermediğini iddia ederek İspanya’nın en yüksek mahkemesinde bir iklim değişikliği davası açmıştı. Greenpeace’e göre kararın Haziran ayında çıkması bekleniyor.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER