İklim aktivistleri Almanya’da kendilerini uçak pistine yapıştırdı

Almanya'da iklim aktivistleri bu kez havayolu ulaşımının yarattığı kirliliğe dikkat çekmek için Berlin ve Münih havalimanlarında eylem yaptı. Eylemciler Münih Havalimanı'nda ellerini piste yapıştırdı.

İklim aktivistleri Almanya’da kendilerini uçak pistine yapıştırdı

Almanya‘da iklim aktivistleri hükümetin çevre ve iklim politikasını protesto etmek amacıyla Münih ve Berlin’deki havalimanlarında eylem yaptı.

“Son Kuşak” (Letzte Generation) grubunun Twitter’dan yayınladığı fotoğraflarda, Münih’teki havalimanında tel örgüleri keserek kuzey pistine ulaşan eylemcilerin, ellerini yere yapıştırarak oturma eylemi yaptıkları görülüyor.

Polis, yaklaşık bir saat süren eylem sonrası aktivistleri kimlik tespiti için karakola götürdü.

Eylem nedeniyle iki pisti bulunan havalimanının kuzey pisti geçici olarak kapatıldı. Uçaklar güney pistine yönlendirildi.

İklim aktivistlerinin Berlin Havalimanı’na da girdiği ancak eylem yapamadan polis tarafından engellendiği öğrenildi. Aktivistler gün içinde Berlin’in farklı bölgelerinde de yol kapatma eylemleri yaptı.

Letzte Generation yaptığı açıklamada yerel hükümetlerin küresel karbon ayak izindeki katkısı yüksek olan hava ulaşımına mali teşvik vermemesini bunun yerine herkese aylık 9 euro’luk toplu ulaşım bileti sağlanması gibi daha çevreci önlemler almasını talep ettiklerini vurguladı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER