Bir bu eksikti! Karınca istilası başladı..

İklim değişikliğinin en önemli sonuçlarından biri olan çekirge istilası ardından karınca istilası haberleri gelmeye başladı. Sosyal medyada hızla yayılan karınca istilası görüntüleri şaşkınlık yarattı. Pakistan'da son aylarda ortaya çıkan çekirge istilası ciddi boyutlara ulaşmış, son 20 yılın en kötü çekirge istilasına neden olmuştu. Peki, çekirge ve karınca istilası nerede?

Bir bu eksikti! Karınca istilası başladı..

Dünya corona virüsü tedirginliği korurken böcek istilaları haberleri gelmeye başladı. Sonbaharda Doğu Afrika’da başlayan ve hızla yayılan çekirgelerin Irak’a kadar geldiği görüldü. Son dönemde Doğru Afrika ülkeleri, Hindistan, Pakistan ve Irak gibi birçok bölgede görülen çekirge sürülerinin ardından karınca istilası başladı. Umman'ın başkenti Muskat'ta Buğun şehrini ise büyük karınca sürüleri işgal etti.

Umman nerede, hangi bölgede yer alıyor?

Resmi adı Umman Sultanlığı olan Umman, Arap Yarımadası’nın güneydoğusu kıyısında yer alıyor. BAE, Suudi Arabistan ve Yemen ile sınır komşusu olan Umman, Hint Okyanusu ve Basra Körfezi ile çevrili.

Ortalama nüfusu 2.650.000 kişi olan Umman'da nüfusun çoğunluğu Ummanlı olup 600.000'lik kesim Pakistan, Hindistan, Bangladeş gibi Güneydoğu Asya ülkelerinden çalışmaya gelmiş göçmenlerden oluşmaktadır. Okur yazarlık oranının düşük olduğu ülkede Arapça kullanılmaktadır.

Suudi Arabistan'la 676 km, Birleşik Arap Emirlikleri 410 km ve Yemen'le 288 km boyunca sınırı bulunan ülke Orta doğu topraklarına yerleşmiştir. Kıyıda sıcak ve nemli, iç kısımlarda sıcak ve kuru iklim görülür .Arazisi Orta çöl ovası, kuzey ve güneyde engebeli dağlık bölgeden oluşur. En yüksek noktası 2,980 m ile Jabal Shamstır. Petrol, Bakır, asbest, mermer, kireçtaşı, krom, alçıtaşı, doğal gaz ülkedeki başlıca doğal zenginliklerdir.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2020, 13:46

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER