Meteoroloji'den hafta sonu "sağanak" uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Çankırı, Ankara'nın kuzeyi ile Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun güney kesimlerinde öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor .

Meteoroloji'den hafta sonu "sağanak" uyarısı

İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Samsun’un doğusu, Ordu, Çorum, Tokat, Bilecik, Bursa’nın güneyi ve Balıkesir’in güneydoğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların öğle saatlerinden sonra Çankırı, Ankara’nın kuzeyi ile Bolu, Karabük ve Kastamonu’nun güney kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığının güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER