Gürültü yapana 14 Bin 740 TL para cezası kesilecek!

Apartmanlarda komşular arasında yaşanan en büyük sorunların başında gürültü şikayetleri yer alıyor. Gürültü yapan komşu diğer kişilerin hayatını zindana çevirirken gürültü yapan komşuyu şikayet etmek isteyen kişiler için sevindirici bir haber geldi. Gürültücü komşu hukuku için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uygulanan para cezası miktarını 2020 yılında yükseltti. Gürültücü komşudan kurtulma duası aramak yerine sizde şikayet hattı üzerinden başvuruda bulunarak hakkınızı arayabilirsiniz.

Gürültü yapana 14 Bin 740 TL para cezası kesilecek!

Çok katlı binalar ve kalabalık siteler her geçen gün sayısını arttırken başlayan yeni hayat beraberinde de bazı sorunlar getirdi.  Özellikle de komşular arasında yaşanan gürültü şikayetleri büyük tepki toplarken komşu gürültüsü şikayetinde bulunmak isteyen kişiler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2020 yılında uygulanacak para cezaları rakamlarını açıkladı. 
Apartmanda gürültü yapmanın cezası 2020 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından idari para cezası olarak komşulara bin 461 lira olarak ödenirken şikayet edilen komşu bir işletme ya dükkan ise bu durumda para cezası 14 bin 740 lira olarak uygulanıyor.  Ölçümün mümkün olmağı durumlarda ise para cezası olarak Kabahatler Kanunu’na göre 190 TL “gürültüden”, 190 TL “rahatsız etmekten” olmak üzere toplam 380 liralık para cezası uygulanıyor. 

GÜRÜLTÜ YAPAN KOMŞU NEREYE ŞİKAYET EDİLİR? GÜRÜLTÜCÜ KOMŞU ŞİKAYET HATTI! 

Pek çok kişi gürültüsünden rahatsız olduğu komşusunu zabıtaya ya polise şikayet etmektedir. Komşunuzdan şikayetçiyseniz sırası ile bunları yapabilirsiniz:

Gürültü yapan komşu kiracı ise ev sahibini arayın ve durumu bildirerek önlem almasını isteyin. 

Apartman yönetimi ile konuşun ve rahatsızlığınızı dile getirin. 

Apartman yönetimi böyle bir karar almadıysa tamirat gibi ses çıkaran işler için belirli saatler planlayarak bunu ilan edin, bu saatler dışında gürültü yapmanın yasak olduğunu duyurun. 

Gürültü devam ederse zabıtaya şikayet ederek para cezası kesilmesini sağlayın. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı alo 181 hattı üzerinden gürültü şikayetinde bulunun. 

Sorun devam ederse Sulh Hukuk Mahkemesi üzerinden dava açın. 

 

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER