Gençler ve Çocuklar İklim Adaleti Talebi ile 1 Nisan’da Bir Araya Geliyor

İklim adaleti üzerine çalışan genç iklim ekiplerinin oluşturduğu Genç İklim Hareketi, 1 Nisan’da İklim Eylemi Günü’nde Müze Gazhane’de bir araya geliyor.

Gençler ve Çocuklar İklim Adaleti Talebi ile 1 Nisan’da Bir Araya Geliyor

Yıllardır iklim krizi ile mücadele eden ve karar alıcılardan harekete geçmelerini talep eden gençler ve çocuklar 1 Nisan’da taleplerini daha güçlü bir şekilde seslendirmek adına Müze Gazhane’de bir araya geliyor. Gençler ve çocuklar tüm canlıların yaşam hakkı ve gelecek hakkı için seslerini duyurmaya çalışıyor.

İklim Öncüleri, İklim için Türkiye (Fridays for Future), İklim Değişmeden Değiş ve Türkiye İnsan Hakları Platformu gençleri, depremde kaybedilen canları anmak,  iklim krizi ile yaklaşmakta olan iklim afetlerine dikkat çekmek ve seçim öncesinde adaylara taleplerini iletmek için iklim eyleminde bir araya gelecek.

Eylemlerini 1 Nisan Cumartesi günü, çeşitli doğa koruma kurumlarının ve aktivistlerin katılımıyla gerçekleştirecek. İstanbul’daki eylem için saat 14.00’da, Müze Gazhane’de buluşulacak.

İstanbul İklim Eylemi programı aşağıdaki gibi:

  • 14:00 – 14:30 Basın açıklamasının okunması
  • 14:30 – 15:00 Açık mikrofon, katılımcılardan isteyenlerin söz alması
  • 15:00 – 15:30 İklim için Sanat Belgesel gösterimi & söyleşi
  • 16:00 – 17:00 Change.org İklim Kampanyacılığı atölyesi
  • 17:00 – 17:30 Vegan Piknik & Sohbet Çemberi (yanımızda getireceğimiz atıştırmalıklar eşliğinde)
  • 17:30 – 18:00 Sloganlar & Şarkılar & Kapanış

İstanbul’daki eylemlerin yanı sıra Antalya (Manavgat Irmak Kenarı / 17.00), Denizli ( Denizli İl Emniyet Müdürlüğü İlhan Şener Parkı / 17.30) ve Edirne’de ( Karaağaç Tulipa Restoran / 13.00) gençler bir araya gelecek.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER