Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı'nın tanıtım toplantısı yapıldı

İZMİR'de 12-14 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan We-Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı'nın tanıtım lansmanı yapıldı.

Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı'nın tanıtım toplantısı yapıldı

İZFAŞ ve Efor Fuarcılık iş birliği ile 12-14 Mayıs tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek olan We-Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı'nın tanıtım lansmanı, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapıldı. Lansmana İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz katıldı. Tanıtım programında Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı'nda atık bertaraf tesisleri, enerji, yenilenebilir enerji ve biyogaz teknolojileri firmaları, geri dönüşüm teknolojileri, hava, toprak, gürültü kirliliği kontrol teknolojileri firmaları, atık su ve teknolojileri, kentsel temizlik araçlarının yer alacağı bildirildi.  

'DÜNYAMIZLA BİRLİKTE HASTALANIYORUZ'

İnsanlığın, doğa ve insanın ayrı varlıklar olduğu konusunda derin bir yanılgı içinde olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Böyle olunca yaşamın bir parçası olmaktan çıkıp doğaya zarar veren bir canlıya dönüşüyoruz. İklim krizini yaratıyoruz, sonunda dünyamızla birlikte hastalanıyoruz. Bu zihin tutulmasından düşünce biçimimizi değiştirerek kurtulabiliriz. Fuarımız işte böyle bir düşünce devriminin örneği olan bir sonuç. We-Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı bizim için çok büyük bir fırsat. Sektörün önde gelen birçok şirketi fuarımızda yer alacak. Geri dönüşüm teknolojileri, çevreye duyarlı ürünlerin sergileneceği bu fuar döngüsel dönüşümün bir ürünü. İnanıyorum ki bu fuar pek çok anlaşmayı beraberinde getirecek ve farkındalık yaratacak" dedi.  

'SINIRLI KAYNAKLARA MAKSİMUM HASSASİYETİ GÖSTERMELİYİZ'


We-Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı'nın sadece İzmir için değil tüm dünya için önemli olduğunu söyleyen Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar ise "Dünya değişiyor, dönüşüyor. Kaynaklarımızın sınırsız olmadığını görüyoruz ve sınırlı kaynaklara maksimum hassasiyet gösterilmesi gereken bir süreci yaşıyoruz. Özellikle pandemi döneminde başarısını kanıtlayan sanayimizin içinde bulunduğu hammadde sıkıntısı açısından bu konu oldukça önemli. Enerji tasarrufundan hava kirliliğini önlemeye kadar birçok değerli kazanımı elde etme imkanı olan bir süreci yaşıyoruz" diye konuştu.
Fuarın gelecek nesillere katkı sunduğunu söyleyen İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz da eko-verimli üretim ve hizmet hattı oluşturmanın öncelikli yönteminin geri dönüşüm olduğuna dikkati çekti.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER