Brüksel'de iklim zirvesi öncesi binlerce kişi "İklim değil, politikayı değiştirin" dedi

Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi (COP27) öncesi Brüksel'de bir araya gelen yaklaşık 25 bin kişi, "İklim değil, politikayı değiştirin" çağrısıyla yürüyüş düzenlendi.

Brüksel'de iklim zirvesi öncesi binlerce kişi "İklim değil, politikayı değiştirin" dedi

Belçika'nın başkenti Brüksel'de yaklaşık 25 bin kişi, Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi (COP27) öncesinde protesto yürüyüşü düzenledi.

Kuzey Tren İstasyonu'nda toplanan kitle, Avrupa Birliği (AB) kurumlarının bulunduğu Schuman Meydanından geçerek Parc Cinquantenaire'e (50. Yıl Parkı) doğru yürüdü.

Ülkenin farklı yerlerinden 96 kitle örgütünün katılımıyla bir araya gelen yaklaşık 25 bin kişi, "Geleceğiniz için yürüyoruz" dedi

Brüksel'deki iklim eylemi

Trafiğe kapatılan caddelerde yürüyen kitle, "İklim değil, politikayı değiştirin", "B Gezegeni yok", "Bir gün beyazlığınız ve ayrıcalığınız iklim değişikliği karşısında faydasız kalacak" ve "Fosil yakıtlardan özgürleşin" yazılı Fransızca, Flemenkçe ve İngilizce pankartlar taşıdı.

Müzik performanslarının da gerçekleştirildiği yürüyüş, katılımcıların kostümleri ve taşıdıkları objelerle renkli görüntülere de sahne oldu

Brüksel'deki iklim eylemi

Geçen sene de İngiltere'nin Glasgow kentinde düzenlenen COP26 öncesinde benzer bir gösteri düzenlenmişti.

BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı, 6-18 Kasım'da Mısır'ın Şarm el-Şeyh kentinde devlet liderleri ile kamu ve özel sektör temsilcilerinin üst düzey katılımıyla gerçekleştirilecek. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER