ANSİAD ve Antalya OSB, sürdürülebilir çevre için çalışacak

ANTALYA, (DHA) - ANSİAD ile Antalya OSB arasında iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratılması, ANSİAD üyeleri ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi genelinde bir eylem planı oluşturulması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

ANSİAD ve Antalya OSB, sürdürülebilir çevre için çalışacak

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) ile Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) arasında çevreyle uyumlu ürün üretimine katkı sağlayacak yeşil dönüşüm ve teknolojilerin geliştirilmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. ANSİAD Başkanı Akın Akıncı ve Antalya OSB Başkanı Ali Bahar tarafından imzalanan protokol kapsamında, iş dünyası temsilcileri, akademisyenler ve konunun uzmanları ile çeşitli toplantı ve çalıştaylar düzenleyip, Antalya OSB özelinde bir rapor hazırlanacak. Antalya iş insanlarını temsil eden bir sivil toplum kuruluşu olarak, öncelikle Antalya ve Batı Akdeniz Bölgesi'ndeki sanayicilere ulaşmak, döngüsel ekonomi çerçevesinde öncelikli sektörler belirlemek amacında olduklarını kaydeden ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, “ANSİAD olarak 2021 yılından başlattığımız iklim değişikliği ve sürdürülebilir çevre çalışmalarımız mevcut. Bununla ilgili de bir çalışma masası oluşturduk ve 'insan dünya için- insan yaşam için' mottosuyla geçtiğimiz yıldan itibaren etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda Antalya OSB ile yaptığımız iş birliği protokolü bizim için önem arz ediyor" dedi.


DOĞAYA KARŞI SORUMLU DAVRANMALIYIZ


Antalya OSB'de lokal çözümlere odaklandıklarını dile getiren Başkan Akıncı, “İklim değişikliği tüm dünyayı globalde etkileyen bir sorun. Çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik sağlandığı takdirde sürdürülebilir gelişme gerçekleşir. Yenilenemeyen enerji kaynakları yerine yenilenebilir enerji kaynaklarının verimli kullanımı ve doğaya karşı sorumlu davranılması çevresel sürdürülebilirliğin gereksinimlerini oluşturuyor, bu noktadan hareket ediyoruz" diye konuştu.
Antalya'yı bilgilendirmek adına etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Başkan Akıncı, “Ali Bahar başkanımla bir protokol imzaladık, sanayicilerimizi bilgilendirmek adına etkinlikler düzenleyeceğiz. Globalde bu konuya hazırlıklı olmak adına Antalya'mızın değerli bir kurumu ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği protokolü bizim için çok önemli" dedi.


GELECEĞE DÖNÜK ÇALIŞMALIYIZ


İklim değişikliğinin hayatın her alanında etkili olacağına dikkati çeken Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, “Bu konuda Antalya'mızın bilgilendirilmesi ve farkındalık yaratılması gerekiyor. Antalya OSB ve ANSİAD, Antalya'ya fayda ve katma değer yaratmak için kurulmuştur, çalışmalarını da bu doğrultuda sürdürmektedir. Yapmış olduğumuz görüşmelerden, karşılıklı istişarelerimizden yine Antalya'ya fayda sağlayacak, önemli ve olumlu bir sonuç çıkarmış olduk" dedi. İklim değişikliği ve yeşil dönüşümün önemini aktaran Başkan Bahar, “İklim değişikliği ve yeşil dönüşüm Antalya'mızın geleceği için, ihracatımız için çok önemli bir konudur. Şehrimizin ve hemşerilerimizin bu konuda aydınlatılması, bilgilendirilmesi gerekmektedir. Bu konuda geleceğe dönük çalışmalarımızı, kentim tüm dinamiklerinin katkı ve katılımlarıyla, bütünleşik bir yapıda, iş birliğiyle sürdürmeliyiz" diye konuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER