Süslü kadınlar 15 ülkede pedal çevirecek

“Bisiklete olan farkındalığın arttırılması” amacıyla bu yıl 7’ncisi düzenlenecek “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” (SKBT), bu sene İzmir merkez olmak üzere 15 ülke ve 115 şehirde eş zamanlı başlayacak. 22 Eylül Pazar günü Konak meydanı saat 17.00’de start alacak SKBT, 2013 yılından beri her yıl Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’nde yapılıyor. İzmir’den başlayan etkinlik, hızla tüm dünyada yayılıyor.

Süslü kadınlar 15 ülkede pedal çevirecek

İzmir merkezli düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu kapsamında bu yıl ABD’de Washington, İran’da Tahran, Kanada’da Vancouver, Hollanda’da Amsterdam ve Roterdam, Yunanistan’da Atina, Azerbeycan’da Bakü, İsviçre’de Bern, Costa Rica’da San Jose, İskoçya’da Edinburg, İrlanda’da Dery, İngiltere’de Londra ve Cambridge, İtalya’da Genova, Milano, Monza, Padova, Ravenna, Roma, Torino, Trento ve Verona, İsveç’te Halmstad Helsinborg ve Malmö, Fransa’da Lyon, İspanya’da Cambrils, Almanya’da Berlin, Münih ve Köln, Montenegro’da Tivat, Mısır’da El Gouna başta olmak üzere 115 şehirde İzmir merkezli olarak eş zamanlı pedal çevirilecek.

Bisikletinizi ve kendinizi süsleyip gelin

Bu sene öncelikli olarak amaçlarının iklim değişikliklerine dikkat çekmek olduğunu belirten Süslü Kadınlar Bisiklet Turu kurucu organizatörü Sema Gür, şunları söyledi: “İklim değişikliği var ve biz bisikleti bir gezegenin sorunlarına çözüm olarak görüyoruz. Dünyayı daha iyi yaşanabilir hale getirmenin adımını atıyoruz. Daha çok kadının bisiklete binmesini artırmak, çevre duyarlılığı geliştirmek, güvenli bisiklet yolları istemek amacıyla gerçekleştirilen turda kadınlar olarak şık kıyafetler ile bisiklete binerek, Konak Meydanı’ndan Kültürpark’a kadar pedal çevireceğiz. Tura katılmak isteyen kadınların bisikletlerini ve kendini süsleyerek pazar günü saat 17:00’de Konak Meydanı’ndaki Tarihi Saat Kulesi önünde olması gerekiyor. Turu herhangi bir kuruluş, kurum, parti, şirket düzenlemez. Bağımsız kadınlar tarafından gönüllü olarak organize ediliyor.”

Etkinliğin Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yapıldığını ve AB Türkiye Delegasyonu tarafından desteklendiğini belirten Gür “Tur için kayıt yaptırmanıza gerek yok. Bisikletinizi ve kendinizi süsleyip gelin, etkinlikte sadece kendinizi temsil edin. Siyasi bir eylem değildir“ diyerek, tüm kadınları Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na davet etti.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2019, 08:02

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER