Kuşlar için ormanlara yem kozalakları bıraktılar

Adana’da yaklaşık 200 gönüllü, zor doğa şartlarının yaşandığı yüksek rakımlı ve karla kaplı ormanlık alanlara yabani kuşlar için yem bıraktı.

Kuşlar için ormanlara yem kozalakları bıraktılar

Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği Adana Şubesi ile Adana Doğa Sporları Topluluğu üyesi gönüllüler, iklim krizinden en çok etkilenen yaban hayvanları için yemleme projesi başlattı. Yaklaşık 200 gönüllü, kozalakların içine yerleştirdikleri yemleri Pozantı ilçesine bağlı Karboğazı mevkiindeki ormanlık alanda ağaçlara bağladı.
Proje direktörü Merve Akçar, Çukurova Üniversitesi danışmanlığında sürdürdükleri çalışma hakkında şunları söyledi:
"Ülkemizde konaklayan kuşların sayısı besin bulamadıkları için sürekli azalıyor. Biz de onlara besin yaratmak istedik ve bunu doğal kozalakları kullanarak yaptık. Ağaçlara gelmeyen kuşlar için de yerlere yemler serptik. Arpa, mısır, yulaf, fıstık ezmesi gibi besinler kullandık. Yapım aşaması da çok kolay. Kozalakları biraz ıslattıktan sonra yemlere batırıp hazırladık. Bu projemiz yaklaşık 8 ay sürecek. Bir sonraki aşamada ise balıkçıl baykuşun gözlemini yapacağız. Yok olmak üzere olan bir tür. Burada gözlem kampı kurup atölyeler oluşturacağız."

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2020, 13:20

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER