Kahramanmaraş'ta 5 yılda 500 bin fidan dikilecek

Kahramanmaras'ta 5 yilda 500 bin fidanin toprakla bulusmasi amaciyla protokol imzalandi.

Kahramanmaraş'ta 5 yılda 500 bin fidan dikilecek

Kipas Holding ile Kahramanmaras Orman Bölge Müdürlügü arasinda protokol imzalanmasi amaciyla sirket binasinda tören düzenlendi.

Kahramanmaras Valisi Ömer Faruk Coskun, törende yaptigi konusmada, agaç dikiminin kente çevresel anlamda büyük bir katki saglayacagini söyledi.

Fidan dikiminin önemine deginen Coskun, söyle konustu:

"Insallah bu çevreye verilen destek hem sanayicilerimiz için hem de gelecek nesillerimiz için önemli bir kazanim olacaktir. Insallah bundan sonraki süreçte Orman Bölge Müdürlügümüzün çalismalari neticesinde fidanlari ilimizde uygun yerlerde toprakla bulusturup, ilimizin küresel anlamda daha ileriye tasinmasi için hep birlikte gayret gösterecegiz."

Kahramanmaras Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç ise agaçladirma yapilacak alanin yaklasik 3 bin dekara tekabül ettigini belirterek, "Ilk yil Baskonus yaylasindaki agaçlandirma sahalarimiza dikim yapacagiz. Ondan sonraki her yil agaçlandirma sahalarimizda fidanlari toprakla bulusturacagiz" dedi.

Koç, proje kapsaminda yöreye ve iklime uygun türler tercih ettiklerini belirterek, ilk fidanlarin kasim ayinda dikilecegini sözlerine ekledi.

5 milyon liralik proje

Kipas Holding Yönetim Kurulu Baskani Hanefi Öksüz de projenin 5 milyon lira degerinde oldugunu söyledi.

Çevre ve sanayicilik üzerine konusmak istedigini ifade eden Öksüz, söyle devam etti:

"Bir kere çevreyi kirletmeyen hiçbir sanayi kurulusu olmaz ama bizim sanayilesmeye de ihtiyacimiz var, dogaya da ihtiyacimiz var. Biz sanayilesirken mümkün oldugu kadar çevremizi de az kirletecegiz. Bunun için zaten devlet her sanayi kurulusu için ayri bir ölçü vermis, demis ki 'havayi su kadar, suyu su kadar kirletebilirsin' diye. Biz sanayiciler olarak üretim yapiyoruz, ihracat yapiyoruz, vergi veriyoruz diye bunlara uymamazligi bahane edemeyiz. Bunlara kesinlikle uymamiz lazim. Artik bu dönemde bu konuda müsterilerimiz de çok bilinçli. Bir ürünü satin alirken 'Bu ürünü üretirken çevreyi ne kadar kirlettin' diye soruyorlar."

Öksüz, çevre konusunda sanayicilerin çok duyarli olmak zorunda olduklarinin altini çizerek, kendilerinin de sirket olarak sorumluluklarinin bilincinde hareket edip, çevreyi korumak adina en son teknolojiyi uyguladiklarini sözlerine ekledi.

Konusmalarinin ardindan Kahramanmaras Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç ile Kipas Holding Yönetim Kurulu Baskani Hanefi Öksüz arasinda protkol imzalandi.

Protokol kapsaminda, Orman Bölge Müdürlügünün agaçlandirma sahalarina her yil 100 bin adet olmak üzere 5 yilda 500 bin fidan dikimi yapilacak.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2020, 21:54

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER