İzmir'e renk katan organizasyondan 1600 fidan bağışı

"UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu"yla Selçuk ve Bergama'dan yola çıkan 400 bisikletçi İzmir'in kalbi Gündoğdu'da buluştu. Beşinci kez düzenlenen organizasyon sırasında 1600 fidan bağışı da gerçekleştirildi.

İzmir'e renk katan organizasyondan 1600 fidan bağışı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de pedal bastığı bu yıl beşincisi düzenlenen "UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu" İzmir Gündoğdu Meydanı'nda sona erdi.  Büyük bir farkındalık projesi olan UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu'na Selçuk Belediye Başkanı Filiz Cerioğlu Sengel ve Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu da katıldı. Selçuk'tan 200 bisikletli 80 kilometre, Bergama'dan 200 bisikletli 110 kilometre yol yaparak  İzmir Gündoğdu  Meydanı'nda buluştu. Organizasyon sayesinde 1600 fidan bağışı da alındı. Daha önceden planlanan konser ise Barış Pınarı Harekatı nedeniyle iptal edildi.

Tüm katılımcılara teşekkür plaketi verilen törende konuşan Başkan Tunç Soyer, emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak, "Bisiklet bir medeniyet göstergesi ve sizlerin öncülüğü ile bu şehir bisikletle daha çok buluşacak. Diliyorum ki bir an önce bu savaş biter barışla beraber şarkılarımızı, türkülerimizi söyleyeceğimiz günlere kavuşuruz" dedi.
 

Tarihe sahip çıkmak istiyoruz
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Medeniyetlerin beşiği Selçuk ve Bergama'nın buluşmasına şahitlik ediyoruz. İzmir'in her yeri tarih biz de bu tarihe sahip çıkmak istiyoruz" dedi.
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ise bisikletçilere "Geçmişi korumak ve geleceğe köprü kurmak için pedal çevirerek bir araya geldiniz, pedalınıza sağlık" diyerek katılımcıları kutladı.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2019, 12:49

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER