İstanbul'daki mavi boyalı bisiklet yolunda büyük tehlike!

İstanbul'da özellikle sahil şeritlerinde kilometrelerce uzunluktaki bisiklet yollarındaki boyaların, çevre kirliliğine neden olduğu, bunun yanı sıra yağışlı havalarda kayganlaşarak kazalara davetiye çıkardığı bildirildi.

İstanbul'daki mavi boyalı bisiklet yolunda büyük tehlike!

İstanbul’da kilometrelerce uzunlukta bisiklet yolları bulunuyor.  Uzmanlarca mavi renge boyanan bu yolların  kimyasal kirliliğe; çevre kirliliğine dolayısıyla da insan sağlığına da olumsuz etkileri olduğu belirtiliyor.  Koruyucu  Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, bu boyaların zamanla korozyona uğrayıp doğaya karıştığını belirterek, “Durum dururken kimse kanser olmuyor. Soluduğu havadan, içine girdiği denizden, oturduğu topraktan aldığı nefesten oluyor. Her türlü kullandığımız kimyasalın bir karbon ayağı,  kirliliği oluyor. Geri dönüşümsel olarak çok küçük gibi baksanız da olaylara bütüncül olarak geri dönüşümü, yediğimiz içtiğimiz gıdaya kadar zehir şeklinde dönüyor.” dedi.

Çevre muhabiri, Doğa Programı Yapımcısı Güven İslamoğlu ise, “Bir kere tonlarca kimyasal döküyoruz, bu bir israf. İnsanlar getiriyoruz boyama için işçi masrafı var. Bir kere kimyasal kirlilik var, çevre kirliliği. Bunu daha aza indirebiliriz. Bir de çok kaygan oluyor, yağışlı havalarda çok kaygan oluyor” dedi.

Bisiklet sürücüleri ise yolları kendilerinden çok, yürüyüş yapanların kullanmasından şikayet ederken, kaygan olması nedeniyle de kullanımının zor olduğunu belirtiyorlar.

 

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER