Hayvansal Sütler 4 Kat Daha Fazla Karbondioksit Üretiyor

Bitkisel sütlerle, hayvansal sütlerin farklılığını ölçen araştırma, süt ineklerinin, bitkisel süte göre gezegenimize 4 kat daha fazla karbondioksit saldığını ortaya koydu

Hayvansal Sütler 4 Kat Daha Fazla Karbondioksit Üretiyor

Bitkisel sütlerle, hayvansal sütlerin farklılığını ölçen araştırma, süt ineklerinin, bitkisel süte göre gezegenimize 4 kat daha fazla karbondioksit saldığını ortaya koydu.

Yapılan araştırmada, karbon salımı, tüketicinin süt beslenmesindeki görüşleri ve pazarpayı dağılımı gibi datalar da toplandı.

Life Cycle Associates’ten araştırmacı Stedfan Unnasch, 1 litre bezelye sütünün atmosfere 387 gram karbondioksit saldığını belirtirken, 1 litre hayvansal sütün ise 1,467 gram karbondioksit saldığına dikkat çekti. Ayrıca, bezelye ve soya filizlerinin, topraktaki nitrojeni azaltarak karbon ayakizini azalttığını belirtti.

Tüketicilerin süt satın alırken, içeriğindeki proteinine dikkat etmedikleri araştırmanın bir başka dikkat çeken detayı oldu.

Küresel ısınmanın en büyük nedeni olan hayvancılığın, bitkisel ürünler tüketme ile geri döndürülebileceğini de unutmamak gerekiyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2019, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER