Banaz’da çöplükte 21 köpek ölü bulundu

Uşak'ın Banaz ilçesinde bir çöplükte yaklaşık 21 tane telef olmuş köpek bulundu. Ölen hayvanların çeşitli yerlerinden yara almış ve tanınmaz halde oldukları söylenirken kan donduran olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Banaz’da çöplükte 21 köpek ölü bulundu

Hayvanseverler, Şaban köyü yakınlarındaki olaya ilişkin, jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. İlçe Jandarma ekipleri bölgede inceleme başlattı.

Hayvanseverlerden Safiye Acar,  yaptığı açıklamada, bölgede 20'ye yakın köpek ölüsü bulduklarını, bazılarının parçalanmış olduğunu, ormanlık alanda yapılacak inceleme sonucunda bu sayının daha da artacağını düşündüklerini söyledi.

Öldürülmüş halde bulunan bazı köpeklerin sahipli olduğunu kaydeden Acar, "Sorumluların bulunması ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz." dedi.

Banaz Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, olay yerine gelerek çalışmaları inceledi.

“Hayvanlar tanınmaz haldeler”

Banaz Belediyesinde görevli veteriner hekim Hakan Kaya, “İhbar üzerine buraya geldik ekiplerimizle. Yaptığımız incelemede çeşitli yerlerde, bir bölgede yoğun olmak üzere uzun zaman zarfında çeşitli yaralanmalarla atılmış köpekler var. Köpekler uzun zamandır burada olduğu için vücutlarında deformeler oluşmuş. Çoğu tanınmaz haldeler” dedi.

Banaz İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından ölüm sebepleri araştırılmak üzere telef olmuş köpeklerden parça alınarak İzmir’e gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2020, 06:33

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER