Sanayi kentinde şikayetler teknolojik olacak

Kocaeli'de çevreyle ilgili vatandaşlardan gelen talep ve şikayetler, hayata geçirilen çevre koruma yazılımıyla daha hızlı bir şekilde sonuçlandıracak.

Sanayi kentinde şikayetler teknolojik olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çevrenin korunması noktasında hayata geçirdiği hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı “Çevre Koruma Yazılımı” uygulamasını hayata geçirdi. Özel yazılım sayesinde vatandaşlardan ve kurumlardan gelen talep ve şikayetlerin artık daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılması sağlandı. Bu kapsamda “Büyükşehir 153” ve Büyükşehir Whatsapp hattı üzerinden gelen talep ve şikayetler, “Çevre Koruma Yazılımı” ile sahadaki çevre denetim ekiplerine iletilerek hızlı bir şekilde müdahale edilecek.
Herhangi bir çevre sorunuyla karşılaşıldığında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çağrı merkezi “Büyükşehir 153”ü veya Büyükşehir Belediyesinin 0530 917 4153 numaralı Whatsapp hattını ulaşılabiliyor. Çağrı Merkezine iletilen şikayet ve talep Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığında bulunan kontrol merkezine bildiriliyor. Kontrol merkezinde şikayete konu olan bölge ve alan “Çevre Koruma Yazılımı” yardımıyla harita üzerinde işaretleniyor. Vatandaşın şikayetine konu olan bölge sahadaki çevre denetim ekiplerinin cihazlarında görünüyor. Şehrin birçok farklı alanında görev yapan çevre denetim ekipleri, ivedilikle bildirilen alana giderek sorunlu bölgeyi buluyor. Tespit çalışmasından sonra büyükşehir belediyesinin ilgili ekipleri çevre sorununa neden olan bölgede çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Deniz, sanayi bölgeleri ve akarsular gibi birçok önemli yerlerde çevre denetimlerini sıkı bir şekilde sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yasal çerçeveler içerisinde gereken önemleri alıyor ve gerekli yaptırımları uyguluyor. Kendi denetimlerinin yanı sıra kurumlardan ve vatandaşlardan gelen şikayetlere de titizlikle ilgilenen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayet ve talepleri üretilen yeni Çevre Koruma Yazılımıyla daha hızlı bir şekilde giderebilecek. Yeni Çevre Koruma Yazılımı ile yaşanabilecek olası çevre sorunları, vatandaşları rahatsız etmeden ortadan kaldırılması hedefleniyor.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2019, 18:30

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER