Microsoft, Çevreyi Korumak İçin Geliştirdiği Yapay Zeka Teknoloji Bildirimini Yayımladı

Microsoft, yapay zeka teknolojilerinin çevrenin korunması hakkında nasıl kullanıldığını anlatan bir bildiri yayımladı. Yayımlanan bildiride, yapay zeka teknolojilerinin işlevlerinden bahsedildi.

Microsoft, Çevreyi Korumak İçin Geliştirdiği Yapay Zeka Teknoloji Bildirimini Yayımladı

Yapay zeka teknolojileri gün geçtikçe hayatımızdaki önemini artırıyor. Büyük şirketler ürettikleri neredeyse her şeye bir şekilde yapay zeka eklemeye çalışıyorlar. Önümüzdeki yıllarda daha pek çok üründe karşılaşabileceğimiz yapay zeka teknolojileri ile ilgili, teknoloji devi Microsoft da elbette boş durmadı. Bugüne kadar yapay zeka teknolojilerinin çevreyi koruma konusunda nasıl kullanıldığına dair bir bildiri yayımlayan Microsoft, yapay zeka teknolojisinin faydalarını gözler önüne sermiş oldu.

Microsoft'un, çevrenin ve doğal yaşamın korunması için başlatmış olduğu AI for Earth projesi kapsamında yaptığı çalışmaları aktardığı bildiride, bilim insanlarının çevreyi korumak için kullanmış olduğu yapay zeka teknolojileri tanıtıldı. İşte Microsoft'un çevrenin korunması için oluşturmuş olduğu ve bilim insanları tarafından da kullanılan o yapay zeka teknolojileri;

SilviaTerra Haritaları

Amerika'da kullanılmaya başlayan bu teknolojisi sayesinde ağaçlar anlık olarak izlenebiliyor. Ağaçlarla ilgili kritik önem arz eden bilgileri takip eden bilim insanları, bu sayede ağaçlar için gerekli olan önlemleri alabiliyorlar ve bu sayede ağaçların kurumasının önüne geçilmesi için çalışılıyor.

FarmBeats

Bu teknoloji özellikle de çiftçileri çok yakından ilgilendiriyor. FarmBeats sayesinde çiftçiler maliyetlerini düşürürken daha çok verim alıyorlar. Hava durumu tahminleri, toprağın nemliliği gibi değerlerin ölçüldüğü FarmBeats teknolojisi, çiftçiler için hayati önem arz eden konularda yardımcı oluyor.

Kar Leoparlarının Lekelerine Göre Birbirlerinden Ayırt Edilmesi

Kar leoparlarının nesilleri tükenmek üzere. Bu canlıları hayatta tutabilmek için kurulmuş olan Snow Leopard Trust isimli bir kuruluş bulunuyor. Microsoft'un yapay zeka teknolojileri sayesinde bu canlıların fotoğrafları çekiliyor. Leoparların vücutlarında bulunan lekelere göre ayrı ayrı sınıflandıran bu teknoloji sayesinde, bu canlıların sağlık durumları izleniyor.

Chesapeake Körfezi'nin Korunması

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük körfezlerinden olan Chesapeake Körfezi'nin korunması için de Microsoft'un yapay zeka teknolojileri kullanılıyor. Bu yapay zeka teknolojisi sayesinde çok detaylı haritalar oluşturulabiliyor ve bilim insanlar körfezin temizlik durumu hakkında bilgi sahibi olabiliyorlar.

Admin3

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER