İskoçya'da Rüzgardan Elde Edilen Enerji, Evlerdeki İhtiyacın İki Katını Aştı

İskoçya'daki rüzgar türbinlerinin fazlalığı biliniyordu ancak ne kadar elektrik üretildiği konusunda net bir bilgi yayınlanmamıştı. WeatherEnergy tarafından yayınlanan rapora göre İskoçya'nın rüzgar santralleri, Ocak ve Haziran ayları arasında saatte 9,8 milyon W enerji üretti. Bu değer, neredeyse ülkedeki evlerin elektrik ihtiyacının iki katı.

İskoçya'da Rüzgardan Elde Edilen Enerji, Evlerdeki İhtiyacın İki Katını Aştı

İhtiyaçlarımız ne olursa olsun bunları elde etmek için doğa dostu yöntemleri ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak, hem bizleri hem de doğayı korumaya yarar. Bunun farkında olan ülkelerden biri olan İskoçya, ülkesine bolca rüzgâr türbini kurmuştu ve bugünlerde çıkan bir rapora göre kurduğu santrallerin nimetlerinden fazlasıyla faydalanıyor.

WeatherEnergy'nin paylaştığı verilere göre İskoçya, rüzgâr enerjisini kullanmayı o kadar iyi başarmış ki toplanan enerji, ülkedeki evlerin iki katına yetecek kadar yüksek. İskoç hükûmeti, enerji tüketiminin yarısını yenilenebilir enerji kaynaklarıyla beslemeyi ve 2050 yılına kadar enerji altyapısından kaynaklanan karbondioksit emisyonlarını tamamen yok etmeyi planlıyor. İskoçya'nın sınır komşusu olan İngiltere de bu yolda bir adım attı ve kendini kömür enerjisinden tamamen soyutladı.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2019, 18:34

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER