Tarım Bakanlığından ithal salatalık açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanlığı, sosyal medyada dile getirilen iddialar üzerine yaptığı açıklamada, "Çin’den salatalık (hıyar) ithalatımız bulunmamaktadır" açıklaması yaptı. Ancak açıklamada sosyal medyada ithal salatalık tartışmalarına neden olan ve bir markete ait olan etiketle ilgili ise hiç bir bilgi verilmedi.

Tarım Bakanlığından ithal salatalık açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanlığı, ‘Çin’den salatalık ithalatı yapıldığı’ ile ilgili sosyal medyada dile getirilen iddialara yanıt verdi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıklamasında, “Sosyal medyada Çin'den salatalık (hıyar) ithal edilmiş gibi gösterilen paylaşımlar gerçeği yansıtmamakta olup, Çin'den ithalatımız bulunmamaktadır” denildi.

“SALATALIK ÜRETİMİNDE DÜNYA İKİNCİSİYİZ”

Bakanlığın açıklamasında ayrıca şu bilgiler paylaşıldı: “Ülkemiz, dünya salatalık üretiminde 1,9 milyon ton üretim ile dünya ikincisi konumundadır. Piyasa döneminde yeterliliğimiz yüzde 107,9 olarak gerçekleşmiştir. Salatalık ithalatında gümrük vergisi yüzde 29,7 oranında uygulanmaktadır.”

TAM KAPANMADA ÜRÜNLER ELDE KALDI

Tam kapanma döneminde semt pazarlarında ürünlerini satamayan üreticilerin ürünlerini çöpe döktüğü görüntüler üzerine Türkiye’deki yaygın tarım ürünlerinde ithalat tartışmaları yeniden gündeme gelmişti.

TARTIŞMANIN ANA NEDENİ ETİKETLE İLGİLİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

Ancak Tarım ve Orman Bakanlığının açıklamasında sosyal medyada tartışmanın nedeni olan bir markete ait etiketle ilgili ise hiç bir bilgi verilmedi. Söz konusu market etiketinde salatalığın üretim yeri olarak Çin görünüyor. Söz konusu bu etiket doğru mu, doğru değil ise marketin neden böyle bir etiket kullandığına açıklık getirilmesi gerekirken Bakanlık açıklamasında bu konularla ilgili hiç bir bilgi yer almadı. 

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER