Bakan Kurum'dan Hazine arazileri açıklaması

Küresel boyutta pandemi niteliği kazanan Korona Virüsle (COVİT-19) etkin mücadele yanında tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması ve gıda arz güvenliğinin korunması büyük önem arz ediyor. Bu çerçevede Tarım ve Orman ve Çevre ve Şehircilik Bakanlıklarımızın ortak çalışmasıyla önemli bir proje hayata geçiriliyor.

Bakan Kurum'dan Hazine arazileri açıklaması

Tarım ve Orman Bakanlığı, hazine arazilerinin değerlendirilmesi amacıyla çalışma başlattı. Türkiye'nin atıl durumda bulunan hazine arazileri için örnek bir çalışmanın startı verildi. 9 Milyon metrekare büyüklüğünde olduğu belirtilen hazine arazileri böylece tarıma kazandırılmış olacak.
Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ilk etapta hazineye ait 9 milyon metrekare alanda ekim yapılacak. Bakanlık açıklamasında, 'Örnek ekimler için çiftçilerimizin kullanımına açıyoruz.' ifadesini kullandı.
Bakanlık Hazine arazileri üzerinde Hububat, baklagiller, yağlı tohumlar ve yem bitkileri gibi ürünlerin ekilmesinin önüne açarak çiftçiye destek sağlayacak. Diğer taraftan 21 ilde yine pilot uygulama olarak başlatılan 'Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi-Yazlık Ekiliş Programı', atıl hazine arazilerinin kullanımıyla daha da ileriye taşınacak.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2020, 11:33

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER