AtaTohum’da atalık tohum çeşidi 392’ye ulaştı

Atakum Atatohum Merkezi, atalık tohum gönüllüleriyle ikinci tohum takası etkinliğini gerçekleştirdi. “Bir tohum, bir ülkeyi kurtarır” sloganıyla geçen yıl açılan Karadeniz Bölgesi’nin ilk tohum bankası Atatohum’un bu etkinlikle birlikte 392 çeşit atalık tohuma ulaştı.

AtaTohum’da atalık tohum çeşidi 392’ye ulaştı

Karadeniz Bölgesi’nin ilk tohum bankası olan Atakum Belediyesi Atatohum Merkezi, ata tohum gönüllüleriyle ikinci takas etkinliğini gerçekleştirdi. “Bir tohum, bir ülkeyi kurtarır” sloganıyla yola çıkan ve yerel tohumların geleceğe taşınması, sonraki nesillerin de sağlıklı gıda ihtiyacına yanıt verebilmek için çalışmalarını sürdüren AtaTohum Merkezi, “Geçmişten Geleceğe Ata Tohum Gönüllüleri” grubuyla gerçekleştirdiği etkinlikte yerel tohumların takas yöntemiyle daha fazla yaygınlaşması için ev sahipliği yaptı.

Korona virüsü önlemleri kapsamında Atatohum Merkezi’nin bahçesinde, açık havada ve sosyal mesafe kurallarıyla gerçekleşen etkinliğe Atakum Belediyesi Meclis Üyesi Özlem Danışman, Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Küçükala, Geçmişten Geleceğe Ata Tohum Gönüllüleri Koordinatörü Ayşe Yılmaz, Türkiye Atalık Tohum Takası Gönüllüleri (TATTG) Yönetim Kurulu üyesi Ender İren ve çok sayıda tohum gönüllüsü katıldı. Katılımcı gönüllülere ise etkinlik sonunda teşekkür belgesi verildi.

Samsun’un ilçelerinden gelen 100’e yakın tohum gönüllüsü aynı zamanda Atatohum Merkezi’ne tohum bağışında bulunarak tohumların güvenli kayıt altına alınması ve muhafaza edilmesine destek oldu. 2020 yılının haziran ayında 232 çeşit tohumla açılan Atatohum Merkezi’nde, Türkiye’nin dört bir yanından gelen tohum destekleri ve takas etkinlikleriyle 392 çeşit ata tohumu kayıt altına alınmış oldu. 

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER