Turizm tesislerinin borçları 1 yıl ertelendi

Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği ile kamu arazileri üzerindeki turistik tesisler ve deniz turizmi tesislerinin borçları 1 yıl ertelendi.

Turizm tesislerinin borçları 1 yıl ertelendi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Hazine taşınmazları üzerinde yer alan turistik tesisler ile deniz turizmi tesislerinin borçlarına ilişkin Milli Emlak Genel Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 14 Aralık'ta kabine toplantısı sonrası kamuoyuna duyurulmuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgesi olan yatırımcılar ve işletmecilerin, 1/7/2020 tarihi ile 31/12/2020 tarihi arasındaki dönemde daha önce nisan, mayıs ve haziran aylarında ertelenen bedeller de dahil, tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payları ile ecrimisil ödeme süreleri, başvuru şartı aranmaksızın 1 yıl süreyle ertelendi.

Erteleme kapsamına kamu arazileri üzerinde yer alan otel, tatil köyü, günübirlik tesis, golf tesisi gibi turistik tesisler ile yat limanı, marina ve kruvaziyer liman gibi deniz turizmi tesislerini kapsıyor.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER